Наемите на магазини в София с лек ръст, очакват се нови търговски центрове в страната

Средният наем на магазин с площ между 100 и 200 кв. м на добра локация в центъра на София е около 50 евро/кв. м.“ – коментира Иван Граматиков, мениджър „Търговски площи“ в Cushman & Wakefield Forton. Според доклада на компанията в търговските центрове цените се движат около 32 евро/кв. м, а реалната запълняемост на добре работещите обекти е почти 100%.

Пазарът на наеми на търговски площи през първите три месеца на 2018 г. остава сравнително активен. Наемите в търговските центрове и търговските улици в София плавно растат поради липсата на ново предлагане, а в другите големи градове на страната предлагането на търговски площи се увеличава. Това става ясно от доклада на консултантската компания Cushman&Wakefield Forton за първите три месеца на годината.

За разлика от столицата, в другите големи градове в страната предлагането на търговски площи се увеличава. През втората половина на годината се очаква да отворят Delta Planet Mall във Варна и Plovdiv Plaza в Пловдив. И в двата града вече има по два работещи мола и откриването на трети ще е предизвикателство, отбелязват от консултантската компания. Тя припомня, че Burgas MAS Real Estate също обяви планове за разширение на Galleria Мall в Бургас.

През първите три месеца на 2018 г. в страната се случиха няколко големи откривания на търговски центрове – Billa и Douglas в Bulgaria Mall, 5 нови бранда от групата на LPP в Sofia Ring Mall и dm дрогериите в Mall Plovdiv.

Може да харесате още...