Най-големият частен проект за адаптиране на историческа сграда във Франция

Сградата Grand Hotel-Dieu във френския град Лион първоначално е била обществена болница, работила повече от осем века . През 2018 година, след шест години ремонт, хотелът е признат за паметник от националното културно наследство. Реконструкцията му се счита за най-големия частен проект за реадаптация на исторически паметник във Франция. Днес сградата е луксозен хотел, освен това в нея се помещават бутици, офиси и ресторанти, а градините са вече отворени за публиката.

Визията на архитектурната фирма RL & Associés, на която е възложен проектът, е да се използва историята на града, когато се реставрира стара сграда, и така е подходила към реставрацията на Grand Hotel-Dieu. Стъклото на Guardian Glass беше избрано от архитектите за почти всички части на сградите, особено новия стъклен купол на вътрешния двор и двойните фасади на сградата.

Изработен от Guardian SunGuard® SN 70/37 Ultra, куполът покрива и осветява вътрешния двор, а прозорците и фасадите на хотела и бутиците са изпълнени от стъкло Guardian SunGuard® HD Neutral 67, което осигурява идеален баланс между светлопредаване и защита от слънцето – слънчев фактор.

Може да харесате още...