Най-новите системи за сигурност, вентилация, слънцезащита, акустика и безбариерност

Alukönigstahl

Alukönigstahl представя най-новите системи за сигурност, вентилация и слънцезащита, както и иновациите по темите акустика и безбариерност, представени от Schüco на изложението в Мюнхен BAU 2019.

Системи за сигурност

Alukönigstahl Новата система за сигурност Schüco FireStop ADS 90 FR 90 е алуминиева конструкция с 90 минутна пожароустойчивост, с голяма транспарентност и максимални размери на вратата  до 1.400 мм х 2.700 мм, и тествано фиксирано остъкляване с размери до 1.500 мм х 3.000 мм. Системата се характеризира с лесна и гъвкава промяна на функционалността в процеса на употреба, нов вид система за захващане за постигане на монтаж на обкова без инструменти и 90 мм строителна дълбочина, 127 мм видима ширина, максимално тегло 350 кг.

Вентилационни системи

Alukönigstahl Новата децентрализирана вентилационна система Schüco VentoTherm Twist за интегриране в прозорец с извеждане, вкарване и рекуперация на въздуха, контролирано и съобразно помещението вентилира въздуха, без да е необходимо да се отваря прозореца. Системата се монтира както хоризонтално, така и вертикално в прозоречните системи на Schüco, от серия AWS 70 до серия AWS 120, без да се нарушава целостта на строителния обект и без да е необходимо предварително проектиране.

Слънцезащитни системи

Alukönigstahl Schüco разработва нова слънцезащитна система ZDS за интегриране в прозорец Schüco AWS 75 PD.SI и електрическо задвижване. Текстилната система се доставя в затворени касети за окачване от външната страна на прозореца. Според вида на избрания текстил маркизата може да бъде с транспарентност от 0% до 14 %. Слънцезащитната система се характеризира с висока устойчивост на вятър до 25 m/s, и с устойчив на климатични влияния и трудно запалим текстил (клас В1). Максималните размери са: ширина между 662 мм х 4.000 мм, височина 600 мм до 6.000 мм, площ от 18 м².

Акустика

Една от застъпените и представените от Schüco теми на изложението BAU 2019 е акустиката, в частност защита от шума, който навлиза отвън и пречи на здравословното състояние на хората и комфорта им на живот. Един от начините, по които марката предлага намаляването на шума,  е интегрирана в прозореца вентилация, която се планира да бъде на пазара през есента на 2019 г. – Schüco AWS 90 AC.SI за жилищни сгради и Schüco AWS 120 AC.SI с паралелни стъкла за офисни сгради, като при тази система вентилацията става през пространството между двете стъкла. Schüco разработва и системата ANC (aktive noise cancellation), при която се противодейства на дразнещия шум с друг шум. Системата може да бъде вградена в прозорци и плъзгащи се врати и служи за вентилация и шумоизолация.

Alukönigstahl

Този модул в момента е на ниво разработка и се планира да съдържа вертикален вентилационен канал, интегриран високоговорител, микрофон и абсорбиращ материал. На панаира бяха показани и новите абсорбиращи шума фасадни елементи Schüco Lochblech Absorber-Paneel, Schüco FACID Absorber-Panell, Schüco ALB Absorber-Lamelle и Schüco Mikroperforierte Profile. Schüco планира да пусне на пазара акустичен софтуер – Schüco Soundcal, който изчислява акустиката на елемента в частност за прозорците и фасадите на Schüco, както и Digital acoustic lab (DAL), чрез който проектанти, архитекти и инвеститори могат да изчисляват въздействието на външния шум върху прозорците и фасадите в зависимост от стъклопакета.

Безбариерност

Schüco поставя нови акценти и при темата безбариерност. Като разглежда понятието като възможността всеки човек да може да се движи без препятствия в своето жилищно пространство и да борави с прозорците и вратите самостоятелно, без чужда помощ, с възможно най-малки оперативни сили.

Alukönigstahl

Марката разработва нов нисък праг в комбинация с максимално лесна употреба. Вече са възможни безбариерни прагове при системите с 70 мм, 75 мм и 90 мм строителна дълбочина, с интегрирана уплътнителна система с клас на защита при кос дъжд 9А при максимални размери на крилата 2.500 х 1.300 мм (Ш х В).

За допълнителна информация може да се обърнете към Alukönigstahl.

Може да харесате още...