Най-новите тенденции в техниката за врати

Door 1

Може и без ключ: електронният контрол на входната врата улеснява достъпа, а това означава повече комфорт и сигурност.

Къде отиде сега? Почти всеки си е задавал този въпрос пред входната врата на собствения си дом, когато ключът мистериозно изчезва – няма го нито в джобовете на панталона, нито в якето и палтото! Налице са само болезненото чувство за безпомощност и неизменните въпроси „Ами как ще вляза сега?“, „Какво ще стане, ако някой го намери?“, „А ако е откраднат нарочно?“.

Ако ключът действително не може да бъде намерен, изходът е ясен – смяна на ключалката. Само така можем да се чувстваме истински защитени в собствения си дом.

Повече комфорт и сигурност

Защита срещу подобни негативни преживявания и като цяло повече комфорт и сигурност предлагат електронните системи за контрол на достъпа. Иновативни техники позволяват вратите да се отварят като с магия. Обхватът варира от клавиатури за въвеждане на цифров код, през електронни ключове, до биометрични методи като сканиране на пръстов отпечатък.

При използване на цифров код достъп получава този, който въведе предварително програмирана цифрова комбинация на клавиатурата на вратата. От съображения за сигурност кодът за достъп може да се сменя на определени интервали от време.

За семейства с малки деца идеален вариант е т.нар. електронен ключ, наричан още чип или транспондер. При тези решения не се налага децата да помнят кодове за достъп. Ако транспондерът се загуби, съответният код може лесно да бъде изтрит и транспондерът да бъде заменен.

Door 2

Биометричен контрол на достъпа

Бъдещето на автоматичния контрол на достъпа принадлежи на биометричните терминали. Използвани доскоро най-вече в големи компании или в области с високи изисквания към сигурността, те гарантират най-висок комфорт и безопасност и за частния сектор. Винаги имате пръста си подръка за удостоверяване на вашата идентичност. Допълнителни термични сензори или високочестотни технологии могат да разпознават и най-дълбоките слоеве на кожата, като надеждно изключват възможността за неоторизиран достъп до жилището.

Всички споменати системи за достъп могат да бъдат инсталирани от специализирани фирми както при смяна на входната врата в рамките на модернизация на дома, така и в последващ момент. За още по-добра защита на входното пространство се препоръчва и инсталацията на видеодомофонна система.

Може да харесате още...