Най-високата сграда с модулна конструкция

Най-високата жилищна сграда тип модулна конструкция вече е факт. Тя се намира в Бруклин (Ню Йорк). Височината на 32-етажната постройка е 109 метра и се състои от 930 броя модули, като всеки един от тях е сглобен предварително, включително и кухните. Единствено на място се е монтирал дървеният под.

Модулният тип строителство е рентабилен от гледна точка на изграждане, тъй като пести време, а също така е и икономически ефективен. Не на последно място е и екологичен. Доказателство за това е, че въпросната сграда очаква да получи LEED сертификат. Единственото ограничение идва от факта, че модулите не могат да бъдат по-големи от определени размери, тъй като не могат да бъдат транспортирани. Въпреки това апартаментите са доста обширни. В някои от помещенията има френски прозорци, от които се разкрива панорамна гледка към Бруклин и Манхатън.

Най-високата сграда от модули се състои от 149 студиа и 166 жилища с една спалня и 48 апартаменти с две спални. На разположение на собствениците е 24-часова жива охрана, фитнес, йога център и зала за танци, както и две за игри и деца. Сградата е разположена на комуникативно място с лесен достъп до градския транспорт и разположени в близост до нея културни центрове и ресторанти.

Освен жилища в сградата има и 372 кв.м. търговски площи, разположени на партерния етаж.

Най-високата сграда тип модулна конструкция е част от комплекс, който се строи на площ от 560 000 кв.м. На него се планира да има 6430 жилища. Пуснатите в експлоатация апартаменти могат да бъдат наети. Рентата започва от 2450 USD на месец. Жилищата с една спалня се отдават под наем срещу 3125 USD, а тези с две – 4750 USD.

fakti.bg

Може да харесате още...