Най-високата жилищна сграда в Европа

Тя ще се намира в Лондон, а ирландският предприемач, който ще я построи, планира тя да бъде със 7 метра по-висока от най-високата офис сграда на Стария континент, която отново се намира в британската столица – One Canada Square.

Пазарът на луксозни жилищни имоти се измества от западната част на града към източната, съобщават анализатори. Доказателство за това е, че най-високата жилищна сграда в Лондон ще се намира именно в източната част. Тя ще се състои от 74 етажа. Височината й ще бъде 242 метра. Стойността на инвестицията е 120 млн. EUR, като само парцелът земя е струвал 120 млн. EUR. Високата цена се обуславя от дефицита при градските парцели, датиращ от няколко години.

Hertsmere Tower ще разполага със 714 апартамента. По предварителни данни цената на квадратен метър ще е около 12 000 EUR. „Везната се наклони към Източен Лондон. Районът Canary Wharf е бъдещата визия на британската столица. Предприемачите могат да построят тук по-големи сгради в различни стилове, което не е възможно в други райони на Лондон”, казва Доминик Грейс, управител на консултантската компания Savills.

Най-високият жилищен небостъргач, който ще бъде построен включва и офис помещения, хотел и търговска част.

Това не е единственият многомилиарден проект в областта на недвижимите имоти, които се появи в Лондон в последно време. През октомври Комитетът по стратегическо планиране утвърди проект на стойност 1.2 млрд. EUR, който ще бъде разположен на площ от 400 хектара в City of London, Southwark.

fakti.bg

Може да харесате още...