Наказанието за самоволно остъкляване на балкони в Латвия вече е от 140 до 1100 евро

ostukliavane

Неоторизираното остъкляване на тераси и балкони в Латвия вече може да доведе до значителна глоба. Ако остъкляването не е в съответствие с правилата, собственикът на жилището може да очаква глоба с минимален размер от 140 евро и максимален – 1100 евро. Препоръчва се на собстовениците да помислят преди да нарушат тази забрана.

Както отбелязва ръководителят на Строителното управление «Būvvalde» Валери Лякса, в апартамент, който се намира в типичен жилищен блок, собственикът може да подмени прозореца, без никакви разрешения. Въпреки това, има забрана за промяна на разделението, цвета и размера на прозорците. По отношение на монтирането на нови прозорци в историческа сграда, собственикът на апартамента трябва да извърши съгласуване с Министерството на градското планиране и строителство.
 
В град Даугавпилс е забранено да остъкляват балконите. Остъкляването на тераси трябва да се съгласува с Министерство на градското планиране и строителството. За неоторизирано остъкляване и незаконно строителство се налага глоба от 140 до 1100 евро.

Незаконно остъклените тераси не само разваля външния вид на сградата, но също така могат и да бъдат опасни заради претоварването.

Може да харесате още...