Намаляване на финия прах в интериора чрез фотокаталитично покритие на стъклата

Bayerwald_ActiveCoating

Заедно с Mursall GmbH, немската компания Bayerwald представи прозорец, който благодарение на фотокаталитичното покритие „Active Coating“ на вътрешното стъкло може да намали замърсяването с прахови частици на закрито с до 60%.

Bayerwald_ActiveCoating

Невидимите с просто око фини прахови частици, цветен прашец и микроби причиняват множество здравословни проблеми. В затворените зони замърсяването с прахови частици е до пет пъти по-високо, отколкото във външния въздух. Така това замърсяване и микробите все повече се превръщат в тежест и опасност особено за бебета, (малки) деца и възрастни хора.

Чрез покритието Active Coating частиците прах и другите замърсители на въздуха  се привличат към прозореца подобно на магнит и остават на стъклената повърхност докато накрая не паднат на пода или на перваза на прозореца, откъдето могат да бъдат избърсани или изсмукани с прахосмукачка.

Bayerwald_ActiveCoating

Всичко, от което се нуждае този процес, е единствено дневна или изкуствена светлина с повече от 1000 Lux, а покритието трябва да трае вечно, като по никакъв начин не се повлиява от почистването на прозорците.

За повече информация: Bayerwald

Вижте също...