Нанотехнологиите правят интелигентните прозорци достъпни за всички

https://www.youtube.com/watch?v=Xr2cY_rzRZE

Неотдавна  американският производител RavenWindow от Денвър стартира производството на термохромно „интелигентно“ стъкло  Gen3, което по думите на компанията, е с много по-ниска себестойност отколкото  прозорците с електронен ключ, които  променят степента си на прозрачност, и имат бърза възвръщаемост на инвестициите на собствениците на жилища.

Прозорецът Gen3 използва патентована нанотехнология за преход от прозрачно към тонирано състояние под влияние на външната температура в рамките на няколко минути. Стъклопакетът може да подобри естествената светлина, като блокира ултравиолетовите лъчи и намали отблясъците без да са необходими кабели, програмиране или допълнителни инсталации.

Разработката на RavenWindow намалява проникването на слънчева топлина, отблясъците и вредните  UV лъчи, като същевременно следи какво се случва навън. „Цената на нашите електрохромни стъклопакети е в такъв диапазон, че да бъде конкурентноспособна с цената на високоефективните  нискоемисионни стъкла и щори“- каза Ланс Клинг, регионален мениджър продажби.

Според компанията RavenWindow, термохромното стъкло Gen3 може да осигури значителна икономия на енергия, спестява  до 30% от битовите сметки  и цената му е много по-малко, отколкото аналогичните прозорци с електронен ключ. В допълнение към всичко това, клиентите спестяват разходите за монтиране и профилактика на щори. Всичко това означава бърза възвращаемост на инвестицията.

Може да харесате още...