Направиха тунел от „умно“ стъкло

Европейският клон на корейската компания G-Smatt инсталира тунел от „интелигентно“ стъкло на корпоративно събитие в Оксфорд, за да демонстрира качествата на своя продукт SMART GLASS (G-SMATT GLASS) или така нареченото „медийно стъкло“. Тунелът, оформен от интерактивното медийно стъкло на G-Smatt, беше с ширина 2,25 метра, дължина 6,3 метра и височина 2,5 м и се превърна в централен елемент на вечерното събитие, на което присъстваха около 70 души от различни корпорации и представители на местни фирми за организиране на събития, аудиовизуални услуги, кетъринг и фотография.

Компанията представи и кратка презентация за бъдещето на архитектурното медийно стъкло. Лео Макдауъл-Бентън, директор продажби на G-Smatt Europe, заяви: „Тъй като знаехме кои компании ще присъстват, вградихме в тунела логата на много от тях, а всички гости можеха да се забавляват, като играят на прототипа на новата ни интерактивна игра Bubble.“

Стъклото SMART GLASS (G-SMATT GLASS), което се състои от FTO стъкло, смола, LED и електронни части, е нов материал, който съчетава характеристиките на стъклото с електронния характер на светодиода. Без допълнителни приспособления, то може да показва статични или движещи се изображения, като може да изпраща и получава информация чрез жична или безжична мрежа. Особено ефектно е приложението му върху големи стъклени фасади.

Може да харесате още...