Непрозрачно фасадно стъкло с намалена загуба на топлина

Sedak

С преминаването от двойно към тройно остъкляване може да се оптимизира енергийната ефективност на изолационните стъкла, така че да се постигне коефициент на топлопреминаване от 0,6 Вт/м²К. С непрозрачното фасадно остъкляване gsp на фирма Sedak енергийната ефективност на фасадите може да се оптимизира още повече. С него се постига коефициент на топлопреминаване U до 0,13 Вт/м²K.

Фасадното остъкляване се състои от конвенционален сандвич панел, който е здраво свързан със стъклен панел с персонализирана повърхност (структурно остъкляване). Сандвич панелът е запълнен с полиуретанова пяна. Видимите повърхности на ламаринения панел могат да се оформят в различни цветове. Панелите се съединяват чрез система с двоен жлеб и перо и вмъкнати в тях ленти от мека полиетиленова пяна. При стандартните дебелини на панелите от 114 мм до 214 мм се постигат U-стойности от 0,25 до 0,13 Вт/м²К.

Sedak

При стандартния дизайн външното стъкло на панела се състои от 6 мм закалено бяло стъкло (TVG), като дизайнът може да бъде изпълнен в един цвят чрез ролетен печат или ситопечат, или в няколко цвята с цифров печат. В допълнение към петте цвята, налични в стандартната версия, за персонализираните елементи могат да се използват всички цветови комбинации.

Елементите се предлагат с широчина между 900 и 1 000 мм и дължина от 400 до 4 800 мм. Освен това се предлагат и персонализирани размери с широчина от 400 до 1400 mm и дължина на панела до 16 000 mm. Стъкленият сандвич панел се регулира от Общо строително одобрение (abZ) и Общо типово одобрение (abG).

Снимки: Sedak

Може да харесате още...