Нов ъглов обков от Dormakaba

 UNIVERSAL Motion

Швейцарската компания Dormakaba разширява продуктовата си гама с нов обков за стъклени системи. Новият по-нисък обков за ъглов монтаж е с вградена хидравлична функция за самозатваряне и се вписва перфектно във вече утвърдения UNIVERSAL дизайн от неръждаема стомана и алуминиеви повърхности. С малко по-голям размер от класическия UNIVERSAL ъглов обков, но предоставящ много повече удобство, UNIVERSAL Motion предлага значителни предимства както по време на инсталацията, така и при ежедневна употреба.

 UNIVERSAL Motion

Независимо дали се използва за летяща или стоп-стъклена врата, обковът може да се интегрира в системи врати с дебелина на стъклото от 10 и 12 мм., с тегло до 100 кг. и ширина до 1 м. в затворено положение. Силата на затваряне може да се настройва независимо чрез два клапана за два обхвата на затваряне. По-големият диапазон е между 140° и 45° за ъгъла на отваряне. В диапазона между 45 ° и затвореното положение, по-ниската сила на затваряне действа като буфер и предотвратява увисването при отваряне на вратите от двете страни.

 UNIVERSAL Motion

В допълнение, обровът се предлага със и без заключваща функция и по този начин отговаря на всички нужди на потребителите. Бързият монтаж на ъгловия елемент се осъществява посредством шарнирен лагер, който може да бъде завинтен върху пода. Триизмерното регулиране на елемента прави особено лесно адаптирането му към всякакви възможни структурни толеранси.

За повече информация: Dormakaba

Може да харесате още...