Нов хибриден уплътнител за монтаж на прозорци

SP925

На европейския пазар се появи нов хибриден уплътнител SP925 за монтаж на прозорци, произвеждан от фирма „Illbruck“, световен лидер областта на професионалните изолационни материали.

Новият хибриден уплътнител притежава свръхеластичност и е произведен на базата на MS полимери. Той е екологично чист и безопасен за кожата и дихателните пътища. Използваната хибридна технология елиминира необходимостта от използване на силикон, изоцианат и разтворител.

Хибридният уплътнителя – предимства за ползване

Уплътнителят от серия SP925 увеличава скоростта на монтаж. Той  лесно и бързо се нанася върху подложката, като се използва четка или спрей с помощта на пистолет, като така образува по повърхността запечатан и водонепроницаем слой между различните структурни елементи и строителни материали. Замърсяванията могат лесно да бъдат отстранени от него. Голямата еластичност на уплътнителя – около 70% – му позволява да е ефективен дълго време.

Той може да се нанесе по повърхността на твърди материали като бетон, тухли, пластмаса, полистирол и полиуретан, метали като алуминий и поцинкована стомана, както и стъкло. Времето за образуване на повърхностен слой от материала е 20 минути, а пълното втвърдяване става през нощта, образувайки филм с дебелина 2.2 mm.

Местата на закрепване също могат да се напълнят с този многофункционален уплътнител. Когато уплътнителят се втвърди придобива свойствата въздухо- и водонепроницаемост и не образува шевове. В същото време хибридният импрегнатор осигурява защита срещу влага и корозия.

Въпреки че е предназначен предимно за вътрешно уплътнение, той също така може да се използва на мокри повърхности и следователно е подходящ за външно уплътнение. Такива уплътнители мотаг да се използват не само за монтаж на прозорци, но и за запълване на шевове,  както и при боядисване.

Хибридният уплътнител премина изпитателните тестове

Продуциран от illbruck, уплътнителят е преминал  изпитателни тестове в института IFT Rosenheim, което потвърждава общата годност на хибридния уплътнител за използване чрез конструктивен тест.

Новият уплътнител за монтаж на прозорци – SP925 е разработен въз основа на хибридни технологии, които сега са широко използвани от производителите на лепила и уплътнители. Недостатъкът на тази марка уплътнител – е използването му в мек климат, затова фирмата е предложила аналог – SP523, който е подходящ за студен климат.

Може да харесате още...