Нов касетъчен прозорец от Lacker

lacker

Немската компания Lacker разширява гамата си от прозорци с новият bigAir, който е напълно вентилируем прозорец и се предлага на пазара като ценово оптимизирана алтернатива за касетъчен прозорец без рамка. Според информационния лист новият прозорец постига въздухопропускливост от клас 4 съгласно DIN EN 12207, клас водонепроницаемост Е 1950 съгласно DIN EN 12208 и устойчивост на натоварвания от вятър от клас C 5 съгласно DIN EN 12210.

lacker

Най-добрите топлоизолационни свойства на системата се постигат чрез троен стъклопакет в комбинация с отлично топлоизолирани алуминиеви композитни профили. Отделните височини на крилата на системата могат да бъдат широки до 450 мм, а максималната ширина е 2 000 мм за елементи от една част и 4 000 мм за елементи от две части. В зависимост от изискванията на клиента, прозорецът може да се използва почти навсякъде и може да бъде индивидуално оборудван и доставен като напълно сглобен и остъклен елемент.

lacker

Прозорците могат да бъдат оборудвани и с 24- или 230-волтови двигатели, както и с 230-волтови SMI двигатели за интегриране в интелигентни домове. Моторите се инсталират невидимо в рамката, а при поискване са възможни ръчни регулатори на коляновия вал. Освен това е възможно инсталирането на детектори за състояние на отваряне под формата на инкрементален енкодер или магнитни контакти.

lacker

Ако прозоречната система трябва да се използва във влажни помещения или басейни, тя се предлага и като водоустойчива версия в съответствие с IP 67. А за да се предотврати навлизането на насекоми или птици в сградата, могат да бъдат интегрирани допълнителни защитни екрани. Чрез инфрачервена технология или контактни ленти системата на прозорците реагира, когато предмет или ръка застане между сегментите по време на процеса на затваряне.

За повече информация: Lacker

Може да харесате още...