Нов остъклен покрив за емблематичната Ротонда на Икуърт

Икуърт

Икуърт осъществи консервационен проект на стойност милиони паунди, който се фокусира върху покрива. Емблематичната Ротонда с оригинална визия от 1795 г. е гордост за Съфолк от много години. Въпреки това, като всяка къща тя се нуждаеше от поддръжка и защита, за да е сигурно, че ще може да се запази за поколения напред.

Howells Glazing доставя и монтира нов остъклен покрив.

Това са най-мащабните консервационни дейности, които Икуърт някога е виждал. Задачата включва отстраняване на течове, повторно облицоване на емблематичния покрив и подобрения в покрива на източното крило.

Беше проектиран и произведен нов остъклен покрив на Italianate Palace, със система за патентно стъкло HG1. По план новият остъклен покрив е с размери 9,5 м х 4 м и наклон 30 градуса.

За да се постигнат структурните и естетични цели, от решаващо значение беше стъклото да е максимално близко до дебелината на оригинала. Howells използваха единично 9,5 мм ламинирано стъкло, в  широки 40 мм алуминиеви стъклопакети с матирано полиестерно прахово покритие в цвят крем RAL 9001 .

Новият остъклен покрив с вентилационни отвори отговаря на изискванията на BS 5516-1: 2004 и BS 5516-2: 2004 (патентно остъкляване и скатно остъкляване за сгради).

Със своите класически Ротонда, източно и западно крило сградата е в центъра на имението Икуърт. Тя е построена през 18-ти век според визията на 4-тия граф на Бристол, за да впечатлява и демонстрира многобройните съкровища и предмети на изкуството, събрани от графа епископ.

Може да харесате още...