Нов вариант на прозорец за плоски покриви от Lamilux с наклон от 3 градуса

Lamilux 1

На изложението BAU 2019 миналата година Lamilux представи новоразработения си прозорец за плосък покрив FE. Структурното остъкляване донесе на ненаклонения оберлихт редица награди за дизайн – от German Design Award до отличието Red Dot Award, както и два приза Plus X. Наскоро компанията представи в Щутгарт и вариант на прозореца с наклон от 3 градуса.

Наклонът на новия FE 3 ° осигурява по-добро оттичане на дъждовната вода – за оптимална дневна светлина и винаги ясна гледка към небето.

Външният вид на новия оберлихт е изцяло хомогенен, без да бъде нарушаван от технически елементи. Компанията постига това, тъй като при производството се използва нова технология за свързване, при която частите на рамката са монтирани в ъгловите точки без видими винтови съединения или заварки. Lamilux използва и технология за структурно остъкляване, която свързва стъклените панели и рамките без видими скоби. Това позволява на дъждовната вода и замърсяванията да се оттичат равномерно от четирите страни при ненаклонения прозорец.

В новия вариант с ъгъл от 3 ° се създава допълнителен наклон, поради който водата се оттича още по-бързо и само в една посока. Задвижването, захранването и кабелите са интегрирани невидимо в рамката на покривния прозорец.

Компанията предлага многообразни възможности за дизайн благодарение на редица индивидуални решения, големия избор от варианти за стъклопакетите, както и за различни размери (до 2,5 м) и опции за избор на цветове (вътрешни и външни).

Може да харесате още...