Нова безрамкова стъклена противопожарна врата от Promat

Promat 3

Promat, търговска марка на Etex Building Perfomance GmbH, лансира през 2019 г. огнеупорна, изцяло стъклена врата. Тя е безпрофилна конструкция и има пожароустойчивост до 30 минути.

Безрамковите стъклени крила се предлагат в два варианта – за еднокрилно и двукрилно изпълнение. Вратата позволява реализирането на високостойностни и осигуряващи пълна прозрачност архитектурни решения. Обковът от неръждаема стомана допълва отличната визия и е наличен в две форми – с правоъгълен и объл дизайн, като се монтира директно на стъкленото крило. Съществува и опцията за поръчка на допълнителен страничен или горен неподвижен стъклен елемент. Продуктът се комбинира с противопожарното остъкляване Promat®-Glaswand 385.33.

Promat 2

Водачи или жлебове за специални аксесоари могат да бъдат дискретно скрити във вътрешния ръб на панела на стъклената врата. Опционално се предлага и допълнителна защита срещу дим.

Компанията предлага в допълнение към изцяло стъклената врата без рамка Promat-Ganzglastür 30 също и стъклени преградни стени без опори и напречни щанги. Вертикалните кантове на стъклото са свързани само със силиконови фуги.

Може да харесате още...