Нова генерация ленти за монтаж на прозоречни и фасадни системи

ME508

ME508 Twin Aktiv VV от tremco illbruck е част от новата генерация ленти за монтаж на прозоречни и фасадни системи. Пародифузната лента е универсална, притежава цял самозалепващ слой и спазва принципа на т.нар. RAL монтаж – по-плътно отвътре, отколкото отвън. Фугата между дограмата и строителната основа, която е от вътрешната страна на помещението, трябва да бъде облепена със паронепропусклива мембрана. По този начин не се допуска преминаване на водните пари в строителната фуга. От външната страна се поставят паропропускливи мембрани, които спомагат да се изведе остатъчната строителна влага извън монтажната фуга.

ME508

Иновативна технология Twin Aktiv

Благодарение на иновативната технология Twin Aktiv, пародифузната лента МЕ 508 разполага с променлив коефициент на паропропускливост – Sd, който се измерва в метри еквивалентни на въздушен слой изолация. Високият Sd означава ниска паропропускливост и обратното. Лентата е изключително подходяща както за външен, така и за вътрешен монтаж. Поставена от вътрешната страна, при зимни условия (висока абсолютна влажност и температура) Twin Aktiv технологията “затваря” микропорите на мембраната и тя става паронепропусклива (Sd = 20 метра). Поставена от външната страна (при ниска абсолютна влажност и ниска температура) Twin Aktiv технологията “отваря” микропорите и мембраната става паропропусклива навън (Sd = 0,3 метра), но същевременно е водонепропусклива навътре – пропуска навън остатъчната строителна влага и запазва суха строителната фуга между прозореца и строителната основа. Поставената в средата, между двете мембрани, полиуретанова пяна, като изолатор и уплътнител на дограмата, остава суха и работи оптимално за запазване на температурния комфорт в жилището. В допълнение, предотвратява появата на мухъл.

ME508

Монтаж на пародифузна лента ME508 Twin Aktiv VV 

Променливият коефициент Sd и поставеният от двете страни самозалепващ  слой от 20 мм. с предпазно фолио дават възможност за монтаж челно или отдолу на дограмата, отвън или отвътре. Няма начин да се сбърка посоката на действие на мембраната, което е една от най-често допусканите грешки при монтажа. Пародифузната лента ME508 Twin Aktiv VV е подходяща както за ново строителство, така и при саниране на стари сгради. Лепилният слой залепва сигурно и силно почти върху всички строителни материали – без необходимост от използване на допълнителни лепила или инструменти. Не на последно място, продуктът спестява и време за полагане. Ако ще се поставя върху ронливи и силно порьозни варови мазилки и други е препоръчително да се постави грунд illbruck AT140 – преди полагане на лентата.

За производителя tremco illbruck

Tremco illbruck e водещ производител на високотехнологични уплътнители на силиконова, полиуретанова и хибридна основа, изолационни пародифузни мембрани, многофункционални уплътнителни ленти, продукти за лепене и пасивна противопожарна защита. Пълната продуктова гама на tremco illbruck ще откриете в онлайн магазина на Аксес Новело.

Харесайте официалната страница на Аксес Новело във Facebook, за да не пропускате най-новите продукти на пазара и най-актуалните предложения.

Може да харесате още...