Нова концепция за отваряне на капандури от JET

jet

Немската компания JET внедрява нов подход за отваряне и затваряне на покривните капандури с купол на плъзгач. За монтажът е достатъчно само едно 24-волтово задвижване. Конвертируемото положение на отваряне позволява максимална вентилация и димоотвеждане. Разликата с конвенционалните капандурни фитинги е, че лекият купол, снабден с плъзгач, може много лесно да бъде затворен отново.

jet

Със специално разработения плъзгащ се фитинг JET-Firejet-GA, системата за плъзгащи се капандури отговаря настандарта DIN EN 12101-2. Благодарение на естествената гравитация, елементите на капандурата се плъзгат лесно като допълнителното тегло, дължащо се на сняг или изолиращо стъкло, дори оказва положителен ефект върху системата. Системата работи отлично и при ниски температури на околната среда до -15°C, което означава значително увеличение на функционалната безопасност в сравнение с конвенционалните пневматични системи, които обикновено имат температурен клас от 0°C или -5°C.

jet

Управлението на плъзгача на капандурата може да бъде интегрирано в системата за управление на сградата (BMS). Това позволява автоматизирана вентилация, която благодарение на различните режими на отваряне може да се регулира и според текущото време. Системата е фабрично сглобена и се доставя като цялостен компонент. Благодарение на предварително монтирания 24-волтов задвижващ механизъм, включващ разпределителна кутия и предварително инсталиран детектор за дим, клиентът носи отговорност само за подравняването и закрепването на устройството за отвеждане на дим и топлина.

За повече информация: JET

Вижте също...