Нова панта от Roto с по-голяма товароносимост и подобрен дизайн

Solid B 150 R

Опорните панти са основен елемент за конструкцията на вратите. Като важен функционален елемент, те трябва преди всичко да бъдат здрави, но също така да отговарят на проектните изисквания. Това означава, че дори доказаната технология понякога трябва да бъде подложена на тестване – и да бъде оптимизирана въз основа на резултатите, както е реализирано с пантата Solid B 150 R на компанията Roto.

Solid B 150 R

Подобрената панта е изработена от екструдиран алуминий и може да поддържа тегло до 120 кг. Това съответства на клас 13, като е проведен тест за 200 000 работни цикъла в съответствие със сертификацията CE съгласно DIN EN 1935. Видимите алуминиеви части от серията, които могат да се използват както от дясната, така и от лявата страна на вратата, вече могат да бъдат анодирани за по-голяма устойчивост. Покритите с прах повърхности сега се предлагат в неръждаема стомана, както и много модерни цветове. Така новото поколение предлага висококачествено дизайнерско решение за врати с все по-популярния хардуер от неръждаема стомана.

Друга положителна характеристика, запазена в актуализираната версия, е възможността за настройка на вече монтирани крила в трите измерения. Фактът, че се изисква само един човек, за да извърши прецизни корекции на място, е друго предимство на системата. Еднородният диаметър на отворите от 5 мм за всички фиксиращи винтове и щифтове прави монтажа лесен и ефективен.

За повече информация: Roto

Може да харесате още...