Нова разяснителна кампания за санирането в Бургас

Община Бургас започва нова разяснителна кампания, която да помогне на желаещите да се включат в Програмата за безплатно саниране на панелни блокове.
Тя е под наслов „От А до Я за санирането“ и има за цел да отговори подробно на всички въпроси, свързани с процеса на кандидатстване и бъдещите ремонти в сградите, съобщиха от общината.

Всеки ден от 17:30 до 18:30 часа в голямата зала на Община Бургас, както и в териториалните дирекции в комплексите „Изгрев“, „Славейков“ и „Меден рудник“, експерти от администрацията ще отговарят на въпроси и ще дават съвети на всички желаещи да кандидатстват за финансова помощ.

Срещите ще се провеждат извън работно време за удобство на гражданите.

Експертите от Община Бургас ще оказват и помощ за оформянето на документите за кандидатстване по Програмата за енергийна ефективност.

Може ли и как да се учреди сдружение на собствениците, ако няма 100% съгласие от страна на всички живеещите в сградата, е друг важен въпрос, на който служителите на Община Бургас ще отговарят.

Миналата седмица Българската банка за развитие (ББР) одобри финансирането на първите 10 бургаски блока по националната програма за саниране.

dir.bg

 

Може да харесате още...