Нова система алуминиеви профили за стъклени балкони пести време и средства

Новите алуминиеви профили на германската компания Bohle могат да намалят разходите за монтаж на стъклени парапети до 30%. Серията EasyMount 6020, лансирана тази година, е добавка към серията EasyMount и издържа линейно натоварване до 1.5kN.

Според Bohle използването на новата система осигурява гъвкавост на работата, тъй като тя може да бъде инсталирана далеч по-бързо и лесно от традиционните системи. Моделът 6020 дава впечатляващи показатели на ефективност, като намалява времето за инсталиране.

Като пример се посочва, че цената на инсталиране на линеен метър от новата система 6020, използвана с 19 мм или 21,5 мм стъкло, е с 30% по-ниска от традиционните системи, като и в двата случая системите постигат еднакво натоварване от 0.74kN.

EasyMount 6020 е по-икономична, тъй като при нея могат да се използват стандартни болтове за монтиране на системата, вместо далеч по-скъпите закрепващи елементи с вдлъбнати глави. Разстоянията между монтажните точки също се увеличават, като се намаляват както времето за монтаж, така и броят на необходимите фиксиращи елементи. Така например броят на закрепванията за прапет с дължина 2,5 м намалява от 17, разположени на всеки 150 мм, до 5, разпределени на всеки 600 мм.

Може да харесате още...