Нова външна затъмняваща тента за покривни прозорци Velux

Velux не само оптимизира дизайна на своите сенници за защита от слънце, но и разработи още една опция: нова тента със затъмняваща функция, управлявана със слънчева енергия, е добавена към асортимента на компанията. Производителят на прозорци регира на все по-нарастващото значение на топлоизолацията заради все по-често екстремните температури през летния сезон.

Новата тента, използваща антрацитено сив атмосфероустойчив плат, съчетава в един продукт топлинна защита и затъмяване. Алуминиевите напречни профили осигуряват допълнителна стабилност на тъканта. Тентата може да се отваря и затваря с натискане на бутон и се захранва от слънчева клетка. Решението включва и управление с дистанционно.

С въвеждането на новата тента за покривни прозорци Velux оптимизира и всички останали свои електрически или соларно захтанвани Integra решения. Благодарение на по-тесни профили, елегантна кутия за прибиране на тентата, изцяло интегрирана в кутията соларна клетка тентите дискретно се вписват в покривната конструкция. В допълнение, безшумният мотор обещава леко и плавно движение на тентата. Независимо дали в новата, затъмнена, или съществуващата прозрачна версия, прозорците могат да бъдат напълно отворяни благодарение на монтажа върху крилото на прозореца, дори когато тентите са спуснати.

И трите решения за защита от прегряване (ролетни щори, оптимизирани прозрачни и нови затъмнени тенти) могат да бъдат контролирани чрез смартфон и гласово управление с помощта на системата за интелигентен дом Velux Active, която се предлага като допълнителен аксесоар. Системата позволява и предварително планиране на управлението на слънцезащитните решения съобразно прогноза за времето от външни доставчици. При очаквани високи температури тентите и щорите се спускат автоматично, още преди помещенията да се нагреят.

Може да харесате още...