Новата гама задвижващи механизми от GEZE с уеднаквен дизайн: Гъвкавост – свързаност – лесен монтаж

GEZE ревизира своята гама от устройства за системи за отвеждане на дим и топлина и за вентилация (ВСОДТ). Резултатът е модулнo портфолио включващо нов, уеднаквен и дискретен дизайн на „интелигентните“ устройства. Така изборът на един доставчик на цялостни решения за задвижване на прозорци за всякакви приложения става още по-лесен. Най-съвременната интегрирана технология за управление прави приложението на устройствата гъвкаво и по-универсално: ако потребителските изисквания в сградата се променят (напр. при смяна на приложението на самата сграда), ширината и скоростта на отваряне на прозорците може лесно да бъдат коригирани съгласно новите параметри.
Ключовите моменти в новата гама задвижващи механизми са следните:
– Гъвкавостта на настройване и инсталиране на устройствата позволява създаването на индивидуално конфигурируеми и отразяващи спецификата на сградата решения.
– Технологията на управление улеснява мрежовото свързване на задвижките, така че да може да се постигне координирано системно решение от множество устройства.
– Новаторските методи за монтаж гарантират бързо и удобно въвеждане в експлоатация.
-GEZE използва своя широк спектър от консултантски и експертни възможности, за да имплементира оптимални решения съвместно с архитектите, проектантите и техниците. Програмата WinCalc за проектиране на прозоречни системи улеснява това.

GEZE Slimchain – многофункционално верижно задвижване

Верижното задвижване Slimchain е налично във варианти от 300, 500 и 800 mm дължина на хода, с безстепенно настройване на дължината, така че да може да се адаптира към различни размери на прозореца и изисквания за отваряемост. Фин и компактен, с Slimchain идеално се вписва във фасадите.

GEZE PowerChain – мощно верижно задвижване
PowerChain е истински мощен двигател и може да се използва за покривни прозорци и светлинни куполи. Тази верижна задвижка е налична във варианти с 600, 800 и 1200 mm дължина на хода. Тя отговаря на всички изисквания, свързани с необходимостта от много големи ширини на отваряне. Силите на опън и натиск до 600 N дават необходимата мощност, за да отвори бързо и безопасно големи и тежки прозорци. Когато PowerChain е инсталирана като част от системата за отвеждане на дим и топлина (ВСОДТ) и е активирана аларма, задвижката постига висока скорост на отваряне, повишаваща ефективността на системата.

Smart Fix система за монтаж – за да направим нещата прости

Системата за монтаж Smart Fix прави инсталирането на Slimchain и PowerChain едновременно просто и бързо. Използва се клик-система за „защипване“ на задвижките към конзолите. Захранващият кабел не е фиксиран и може да се откачи от устройството, така че да улесни работата по време на инсталация или при смяна на устройството.

GEZE E 920-E 990 – „невидимата“ верижна задвижка

Това, което отличава верижните задвижки E 920-E 990 е интегрираната в профила на прозореца технология за постигане на изчистен дизайн както за малки, така и за големи и тежки прозорци. Задвижването и монтажните конзоли не се виждат отвън. Пет различни варианти за дължина на хода, вариращи от 200 до 900 милиметра и големи сили на опън правят използването на E 920-E 990 още по-гъвкаво. Захранващият кабел е във вид на лента за лесен и бърз монтаж в профила на крилото.

GEZE E 250 NT шпинделно задвижване – за големи ширини на отваряне
Новият компактен шпиндел E 250 NT покрива широк спектър от приложения и се препоръчва за фасадни и покривни люкове и прозорци. С тази задвижка се постигат особено големи ширини на отваряне когато се използва в отварящи и заключващи системи, които са монтирани на повърхността на профила на касата. Е 250 NT е налична в осем варианта на дължина на хода – от 100 до 1000 mm. С максимална сила на опън и натиск от 750 N, Е 250 NT може безопасно да отвори дори наистина големи единични прозорци. Монтажът с изпитаните и утвърдени конзоли е елементарен.

Интелигентно управление на прозореца чрез използване на най-съвременната електроника

Интегрираната технология за контрол позволява гъвкава и безстепенна настройка на устройствата. Затова те могат да бъдат идеално адаптирани към противопожарната защита и концепцията за вентилация в сградата. Ако системата за отвеждане на дим и топлина (ВСОДТ) е активирана, задвижките достигат своя авариен ход със скорост до седемнадесет милиметра в секунда. Индивидуалните настройки на параметрите на устройството могат да бъдат конфигурирани още в завода или директно на място. Интегриран синхронизиращ модул гарантира реално синхронизиране на до три прозореца, както и до две заключващи устройства във всеки отделен случай. Няма нужда от външен блок за управление. Поради тази причина инсталацията и окабеляването са много улеснени и въвеждането в експлоатация е просто. Микро-превключвател (DIP switch) позволява превключване от соло до Syncro режим на работа, така че различни приложения са възможни само с едно устройство.

Сигурност на системата и поглед към бъдещето
Свързаността е още едно предимство на новата технология за управление на прозорци. Новите заключващи механизми на GEZE трансформират задвижките в модулно системно решение. Освен това прозорците, задвижвани с новите устройства, могат да бъдат свързани в мрежа чрез BUS системи, следвайки тенденцията за сградна автоматизация продължаваща също и в прозоречната технология. Интерфейси със системи за управление на сгради и с широко използваните BUS системи позволява на прозорците да станат част от системата за сградна автоматизация.

Автоматизирани прозорци в частния жилищен сектор

GEZE предлага и автоматична вентилация с дизайн за опростени приложения, като например в частни домове. Достъпността и удобството стават все по-ценени качества в тази област. Верижната задвижка за вентилация ECchain е мощен базов модел, който може да се използва и на малки прозорци за проветрение. Интегрираното настройване на дължината на хода на веригата позволява задвижката да се адаптира към различни изисквания за вентилация.

Новата гпродуктова гама от задвижващи устройства за прозорци на GEZE в дискретен и уеднаквен дизайн

Slimchain – универсалната верижна задвижка, фина и компактна
 

Нищо не се вижда отвън: вградените верижни задвижки E 920 – E 990 в комбинация с E 905 / E 906 заключващи механизми

ECchain – верижната задвижка за вентилация за ежедневно и по-опростено приложение, напр. в частни домове

GEZE GmbH, Photographer: Lazaros Filoglou

Може да харесате още...