Нови фасадни системи от Schüco

Фасадна система Schüco FACID

Първата текстилна фасада с качеството Schüco убеждава със своето многообразие и функционалност. Идеята за устойчива архитектура се отнася все повече към цялостния цикъл на живот на сградата и по този начин се увеличават и изискванията за функционалността и гъвкавостта на фасадата. Със система Schüco FACID външният изглед на сградата може бързо и лесно да бъде напасван без функционални ограничения на променените изисквания.

Независимо дали става въпрос за окачена отпред вентилационна фасада, интегрирана със слънцезащитна функция, или за намаляване на видимостта с монтирана декоративна фасада с комбинирани функции, Schüco FACID дава голяма свобода на дизайна, благодарение на възможността за многообразен дигитален печат и тридименсионалната форма. Спрямо употребата и вида на сградата на разположение са различни текстилни материали. Допълнителни предимства на фасадното решение Schüco FACID са нейната дълготрайност, надеждност и мултифункционалност.

Индивидуалният и модерен дизайн на фасадата се постига с помощта на текстила, който може бързо и лесно, при желание или нови изисквания, да бъде променен без да е необходима смяна на профилната техника. При огромни области с прозорци навлизането на топлина от слънчевата енергия се намалява с 70%, като по този начин се спестяват част от разходите за охлаждане на сградата. Системата FACID предлага слънцезащита, намалена видимост и защита от кос дъжд, като едновременно с това отлична видимост отвътре навън, без значителна загуба на достъпа на светлина. Текстилната фасада се характеризира с дълъг живот и ниски последващи разходи за цялостния жизнен цикъл. Материалите могат да бъдат рециклирани след употреба. Schüco Facid не се нуждае от голяма поддръжка, благодарение на самопочистващата му повърхност. Почистващият препарат е биоразградим и се предлага като спрей. Препарата се оставя да действа няколко минути, след което се измива. Процесът е несравнимо по-лесен от почистването на елоксирана фасада. Почистването зависи от разположението на сградата и е препоръчително на всеки 2-3 години, най-късно на всеки 3-5 години.

На лице е оптимизиране на текстилната фасада и при промяна на общите условия също, така стар и нов архитектурен дизайн могат да бъдат лесно обединени в един стил. Иновационната система FACID се базира на патентована и доказана на пазара система за захващане. Системата отговаря на всички релевантни норми. Предимства на изработката са отличното качество при бързо изработване, лесна калкулация, оптимално проектиране, рационална обработка и бърз монтаж без да са необходими специални инструменти и машини. Професионална консултация при изпълнението на обекта и персонални обучения, съпроводени със сертификати.

Фасадна система Schüco Parametric System

Системата е подходяща за индивидуални решения за тридименсионална фасадна геометрия и изпълнение на високи архитектурни изисквания. Реализирането на тридеменсионалната фасадна геометрия с Schüco Parametric System става възможно с помощта на цифровизация на цялостния процес и ползването на параметрични методи и системни модели. Системата дава голяма свобода на дизайна, като в същото време осигурява обичайната висока топлоизолация и системна сигурност. Индивидуалните 3D фасадни конструкции се базират на доказани системи Schüco и гарантират икономично и сигурно изпълнение на отделните фасадни елементи. Световно известният специалист в силиконовата техника за залепване Dow Corning, който има над 40 годишен опит на пазара, е партньор на Schüco и прави още по-сигурен дизайна на Schüco Parametric System.

Системата се характеризира с нетипична, индивидуална фасадна архитектура, изпълнена с доказани системни решения на Schüco, висока топлоизолация при двоен и троен стъклопакет със строителна дълбочина от 60 мм с Uf стойности до 0,41 W/(m2K) и повишена сигурност на целия проект. Всички единични области могат да бъдат изпълнени както прозрачни, така и плътни, и да бъдат оптимизирани с функции на засенчване или насочване на светлината.

Предимства на проектирането са безплатното ползване на CAD-Plug-ins, което подпомага процеса на проектиране чрез придружаващо тестване на системата в реално време, връзката с останалите инструменти за проектиране, като например симулация на сградата, които оптимизират намирането на най-подходящата форма. Както и възможност за интеграция на съществуващите системи Schüco: отварящи се вентилационни панели, децентрализирани вентилационни системи и интегрирани фотоволтаични модули (BIPV). Налице е лесно и сигурно производство, също и при голяма сложност на геометрията на отделните елементи, благодарение на обработката на профилите с CNC машина, толерантна системна конструкция и индивидуализирани системни части.

За допълнителна информация и консултация търговски представители от Alukönigstahl.

Може да харесате още...