Нови фасадни стъкла от AGC Interpane – много светлина и защита от слънце

AGC Interpane

Новите стъкла на немската компания AGC Interpane са предназначени специално за нуждите на проекти за мащабни фасади в строителството на сгради, тъй като имат неутрална естетика. Те позволяват навлизането на колкото е възможно повече дневна светлина в сградата, но намаляват влиянието на климата чрез ефективна защита от слънцето.

AGC Interpane

Тройно покритие от сребро осигурява отлична защита срещу слънчевите лъчи и нагряването вследствие на светлината. В същото време новите стъкла осигуряват пропускане на 62% или 52% (системи Stopray Vision-52, Stopray Vision-62) от дневната светлина в помещението. Освен това остъкляването предпазва и от охлаждане в студено време, спестявайки разходи за отопление и така спомага за опазване на околната среда.

AGC Interpane

Съответните опции за системите Stopray Vision-52T и Stopray Vision-62T могат да бъдат огънати и допълнително естетизирани със ситопечат и други техники. Най-голямото предимство при използването на новите стъкла при строителството на сгради обаче е, че продуктите са „съвместими“. Това означава, че те могат да бъдат монтирани във фасадата като плоски или огънати стъкла без отклонение на цвета. Както отбелязват разработчиците, те имат еднаква, много неутрална цветова естетика и хомогенност на цветовете, дори когато се гледат от остър ъгъл.

За повече информация: AGC Interpane

Може да харесате още...