Нови идеи за изолация на фасади

Германският институт за строителни технологии DIBt в Берлин е направил проучване и е предложил практическа технология за изолация на фасади на стари сгради, които вече имат термоизолационна система повече от 20 години. Както е известно, стандартите за топлоизолационни фасади в Европа за 20 години значително се промениха и сега 20-годишните немски стандарти изглеждат морално остарели.

Независимо от факта, че голям брой сгради от времето на обединението на Германия разполагат със система за фасадна изолация, днес германските специалисти твърдят, че тези сгради се нуждаят от допълнително изолиране.

Старите изисквания за фасадни топлоизолационни системи бяха за нива от 0,35 W/m² K за онова време, докато съвременните изисквания са вече от нива 0,20 W/m² K (почти двойно по-високи изискванията). Изход на проблема е намерен в удвояване на старата фасада.

С други думи, по новата германска технология над съществуващия слой външна изолация ще бъде инсталирана нова. Определена е и цената на новите модернизирани фасади – в рамките на 100 евро на кв.м. В същото време, модернизацията на фасадите не е задължителна, но е препоръчително по време на ремонт на фасадите или сградите като цяло.

Може да харесате още...