Нови модулни акустични панели

Фирма Architecture Research Office и фирма FilzFelt  са създали модулни шумоизолиращи панели ARO Block, произведени от текстилни отпадъци. За производството на ARO Блок панели се използват малки парчета филц, които остават от производството на първични продукти. Така FilzFelt  създава нов продукт и напълно елиминира нежелани остатъци от завода си.

От 2008 г. компанията е поела ангажимент за намаляване на генерирането на отпадъци. Всички изрезки и остатъци се  използват за производството на образци, на продукти, или просто се продават на клиенти, които се нуждаят от малки парчета филц. Компанията е отворена за партньорство в областта на използването на отпадъчни продукти. “

Панелите ARO Block се предлагат в разнообразни геометрични фигури. Дебелината на филца е  3 mm, залепен върху 10-мм пластмасова акустична подложка.  ARO Block се предлагат в разнообразие от цветове и форми: триъгълници, трапеци, шестоъгълници и осмоъгълници. По-малките панели могат да бъдат комбинирани в различни варианти, създавайки геометричен модел на стената.

Може да харесате още...