Нови системи от Zambelli за вентилирани фасади

zambelli

На тазгодишното изложение BAU в Мюнхен немската компания Zambelli представи нова продуктова линия с няколко различни системи за вентилирани фасади с окачени фасади (VHF). Фирмата залага на алуминий, стомана, неръждаема стомана, мед и титан, както и на композитни материали.

zambelli

Zambelli Paneel – характерно за фасадата на панела са ясно изразените хоризонтални и вертикални линии, съчетани с практически неограничен избор на цветове. Високата променливост на оптиката на панела дава възможност за създаване на уникални фасади на различни подконструкции. Продуктовата линия осигурява стандартни ширини на панелите от 300 до 600 мм. и дължини на панелите от 600 до 8000 мм. Високата степен на предварително изработване на елементите на системата, както и простите, спестяващи време техники за монтаж със стандартни инструменти за фиксиране осигуряват бързо сглобяване на конструкцията.

zambelli

Zambelli Identity – особеността на на тази система са нейните индивидуални размери и основни форми. Съвместното разстояние е свободно избираемо, създавайки живи контрасти между светлина и сянка. Чрез тази система могат да се реализират дори триизмерни фасади. Кръглата форма, облицовка на ъглите на сградата и облицовка на колоните допълват продуктовата гама.

zambelli

Zambelli Adapto – дава възможност за свободно планиране на архитектурни форми извън стандартите. Възможни са множество извити, сферични и асферични повърхности (в цветове съгласно RAL или анодирани според EURAS, както и специални дизайни на повърхността). Характерни за елементите на системата са острите ръбове и линейни щори с отворена конструкция на фугата. Основата на тази продуктова гама е адаптираната подструктура – собствена разработка на Zambelli.

За повече информация: Zambelli

Вижте също...