Нови системни решения от програмата i.NNOVATIONNOW на Schüco

Schüco

В началото на 2021 година Алукьонигщал представи дигиталната платформа i.NNOVATIONNOW, чрез която в продължение на цяла година всеки да има възможността да изживее онлайн света на Schüco, Jansen и Warema – без ограничение за място или устройство.

Вниманието е фокусирано върху три теми, които ще бъдат изключително актуални през следващите години: здравословна среда, интелигентно строителство, сигурност.

Schüco определя стандартите за екологично, интелигентно и сигурно строителство с изключителни, новаторски решения и представя нова „доза“ иновации.

Здравословна среда: унифицираната фасадна система Schüco UDC 80 Green

Schüco

Положителните ефекти от зелените фасади са многобройни. Те намаляват температурата в центъра на града (предотвратяват ефекта на топлинния остров), а растенията премахват CO2 от въздуха и произвеждат кислород, който е животоподдържащ. Освен това, те спомагат за пречистването на въздуха от вредни вещества, което прави климата в градовете по-здравословен. Качеството на живот в градовете се повишава значително, а градският пейзаж става по-красив, тъй като има повече зеленина.

Зелените фасади са полезни и за сградите и техните обитатели/ползватели, тъй като осигуряват защита срещу атмосферни влияния като вятър, дъжд, градушка и ултравиолетови лъчи. Растенията също така подобряват топлоизолацията и намаляват шума, като осигуряват и естествено засенчване.

Системните типове конструкции на унифицираната фасада Schüco UDC 80 вече предлагат широка гама от възможности за проектиране, например с диагонални стъклопакети или издатини. Възможността за добавяне на зеленина директно към част от фасадния модул означава, че при зелената фасада UDC 80 са възможни индивидуални дизайни и модели. Единиците със зеленина могат да се използват във всички части на сградата. Растенията се поливат чрез интегрирана система, която е скрита отвън.

След като зеленината бъде засадена в модулите, подконструкцията позволява лесно закрепване към фасадния модул Schüco UDC 80, като модулите се окачват на фасадата на място, което спестява време. По този начин фасадата се отличава с пълна зеленина веднага след монтажа, тъй като на растенията не им е необходимо много време да пораснат и не изискват много грижи.

Интелигентно строителство: фасада със свободна форма Schüco Grid2Shell

Schüco

За фасадата със свободна форма Schüco Grid2Shell основни акценти са:
– максимална свобода на проектиране с редица разнообразни възможности за приложение;
– опростена конструкция;
– подкрепа в процеса на проектиране и планиране.

В зависимост от желаната геометрия на повърхността, квадратни, многоъгълни или триъгълни модулни елементи могат да бъдат използвани за създаване на индивидуални форми върху сградната обвивка, както и за покривни прозорци с големи разстояния.

Schüco Grid2Shell е пълноценна конструкция за окачени фасади и покривни прозорци с изцяло стъклен вид и изключителни структурни, атмосферни и изолационни свойства.

Използването на компоненти от модулната система гарантира изключително надеждни технически свойства на продукта, както и познато, лесно производство на строителните елементи, като например уплътненията.

Тристепенната система за уплътняване, тествана в съответствие със стандарта на ЕС, гарантира високо ниво на херметичност.

Schüco

Schüco Grid2Shell е с конзолна алуминиева конструкция, което означава, че не са необходими допълнителни носещи стоманени конструкции, така че корозията не е проблем.

Благодарение на високоустойчивата алуминиева сплав в профилите, съчетана с възловата система, Schüco Grid2Shell работи като проста модулна система тип plug-and-play, без сложни заварени съединения, както е характерно за конвенционалните фасадни конструкции. С помощта на самоносеща система за включване, носещите профили лесно се закрепват към възловите единици, което прави изграждането на проектите по-лесно и по-ефективно. Обикновено не са необходими скъпоструващи тежкотоварни кранове.

Сигурност: Schüco AWS SimplySmart OpenSecure

Schüco Schüco

Конфигурацията на обкова SimplySmart OpenSecure отговаря на повишените изисквания за устойчивост на взлом в съответствие с процедурата за изпитване на ift и постига клас на устойчивост RC 2 както в затворено, така и в отворено положение (на долна хоризонтална ос). Това означава, че прозорците ще могат да спрат крадците дори и в отворено положение – само с пет нови строителни компонента. Системата е сертифицирана в съответствие с процедурата за изпитване на ift. SimplySmart OpenSecure може да се интегрира във всички стандартни и блокови системи на Schüco с функция KvD (отваряне на долна хоризонтална ос преди отваряне на вертикална ос). Когато прозорецът е отворен, единственото, което се вижда, са двете странични обезопасяващи рамена.

С изпитаната защита RC 2 в отворено положение (на долна хоризонтална ос) допълнителните изисквания, като например нощно охлаждане, могат да бъдат изпълнени с помощта на механични помощни средства. SimplySmart OpenSecure перфектно отговаря на нуждите за сигурност и дизайн във всички сгради.

Със SimplySmart OpenSecure прозорците остават защитени от деца. Причината за това е функцията KvD (отваряне на долна хоризонтална ос преди отваряне на вертикална ос) в прозореца за RC 2 в отворено положение (на долна хоризонтална ос). Това означава, че прозорецът може лесно да се превключва между затворено и отворено положение, дори когато е заключен. Необходим е само ключът, за да се отвори напълно на вертикална ос. Ако ключът е завъртян и изваден, след като прозорецът е заключен, може да се използва само в режим на защита от деца.

Повече информация за системите можете да откриете на сайта на Алукьонигщал.

Може да харесате още...