Новите повдигащо-плъзгащи се врати на aluplast покриват стандарта Passive Haus

Със засилване на интереса към пасивните къщи расте и броят на предложенията за нови продукти, свързани или съвместими със стандарта Passive Haus. Между тях е и новата повдигащо-плъзгаща се врата на aluplast – Lift-and-Slide. В момента на пазара има голям интерес към този тип врати, особено актуални през лятото. Те присъстват най-често в дизайнерски проекти от висок клас и заемат позиция в премиум сектора на пазара, но имат потенциал да достигнат и отвъд него, до масовия потребител.

С U-стойности от 0,65 W / m2K, които са в състояние да постигнат стандартите на Passive Haus, новата PVC-U повдигащо-плъзгаща се врата на aluplast, се съчетава отлично с външните алуминиеви панели на aluplast.

„Енергийната ефективност определено беше в основата при разработката на този продукт“, казва Иън Кокен, директор продажби и маркетинг в аluplast. – „Това, което видяхме обаче, беше далеч по-широк интерес на пазара към производителността на вратите, самия механизъм за повдигане и плъзгане и нашата система от алуминиеви фасции. В това се крие в привлекателността на продукта за крайния потребител. „

Новата врата на aluplast предоставя много широки възможности на потребителите. Тя покрива отвори от 6,5 м х 2,8 м с само две крила, осигурява впечатляваща гъвкавост на дизайна и възможност за непрекъснато наблюдение на природата. Максималното тегло на крилото достига до 300 кг.

„Гледката е много важна. Истината е, че двойно сгъваемите врати остават затворени през по-голямата част от годината, често също и през лятото.“, казва Кокен. „Миналата година във Великобритания имахме над средното количество валежи през юни и юли – така че, ако имате двойно сгъваеми врати, те щяха да останат затворени през по-голямата част от лятото. Това означава да гледате света през стъкло“, добавя той.

Повдигащо-плъзгащата се врата на aluplast използва доказана технология. Крилата са монтирани на механизъм за лесно повдигане, който се вдига при отваряне и се спуска към рамката, когато е затворен. Така че напълно затворената врата се опира върху по-ниски уплътнения, което подобрява устойчивостта ѝ на атмосферни влияния, както и топло- и звукоизолацията.

Подвижното крило на вратата може да се спусне на всяко място по релсата, което го прави удобно за вентилация. Това прави системата идеална за преграждане на големи пространства и гарантиране на приток на светлина дори в най-мрачните дни.

Модулната система 85 мм PVC-U се предлага в три конфигурации, включваща стандартна PVC-U врата, изработена с ултра-енергоспестяващи опции, с възможност за поставяне на стъклопакети до 51 мм. Енергийната ефективност на стандартната врата може допълнително да се подобри с добавяне на топлинно ефективна горна водеща релса и изолационна пяна.

Повдигащо-плъзгащата се врата на аluplast е проектирана така, че да сведе до минимум времето за монтаж и да удължи живота на продукта, като използва интелигентна система за остъкляване.

Може да харесате още...