Новият амортисьор за врата GEZE ActiveStop – с „Уау ефект“

Физиотерапевтичната практика „BEHANDELBAR 3.0“ в Синделфинген близо до Щутгарт разчита на новия амортисьор за врата GEZE ActiveStop. Интелигентната система осигурява контролирано, плавно отваряне и затваряне на вътрешните люлеещи се врати. По този начин GEZE ActiveStop улеснява и прави по-удобно влизането в стаята повече от всякога. Стените и предметите около вратата и самата врата са защитени. Аспекти, които бяха практически оценени в новата практика.

Независимо дали с чекмеджета, плъзгащи се врати, а отсега нататък дори и с интериорни врати: плавното изтегляне прави ежедневния ни живот по – лесен и винаги оставя впечатление за комфорт и високо качество. Понякога пациентите са изненадани от факта, че вратите в помещенията за лечение на BEHANDELBAR 3.0 се затварят почти безшумно и остават сигурно затворени без заключване. „Често се случва хората да са изненадани, когато са изправени пред GEZE ActiveStop“, споделя Джуле Кейн, управител на физиотерапевтичната практика.

Без бариери, хигиенични и естетически
 

Както при всяка практика, хигиената играе важна роля в „BEHANDELBAR 3.0“. „От време на време работим с масажно масло – и в миналото понякога се налагаше да натиснем дръжката на вратата с лакти, което беше много досадно“, казва Джуле Кейн.

Това вече не е проблем с амортисьора GEZE ActiveStop с ширина 28 мм, който се интегрира почти невидимо с незначително фрезоване в крилото на вратата. Няма значение дали давате на вратата лек или силен тласък – системата отваря вратата безопасно и независимо, точно до мястото на задържане, което може да бъде персонализирано навсякъде между ъгъл 60 и 140 градуса. „Разбира се, това е голямо предимство, ако нямате свободна ръка“, казва Джуле Кейн.

Като допълнителен бонус, вратата няма да остави никакви неприятни следи или повреди по стените или мебелите, тъй като амортисьорът на вратата спира вратата навреме и я държи здраво отворена в желаното положение. Не са необходими вече и допълнителни стопери за врата.

GEZE ActiveStop осигурява следното: благодарение на активното задържане вратата се затваря бавно и тихо от около 25 градуса и предотвратява не само шумни удари, но и досадни инциденти или наранявания. Новото решение на GEZE също така държи вратата здраво затворена, за да можете да премахнете напълно заключващите резета.
 
Иновативна двойна награда – печеливш дизайн

GEZE ActiveStop получи две награди за изключителен дизайн. Той е  „Победител“ на German Design Award 2016. Международната награда се присъжда от Германския съвет за дизайн (Rat für Formgebung), организатор на един от най-известните конкурси за дизайн в света. GEZE ActiveStop получи и „Сребро“ в международната дизайнерска награда Focus Open 2015. Експертите на дизайнерския център Баден-Вюртемберг отличиха новия амортисьор за врата на GEZE като иновативно решение с изключителното качество на дизайна и му присъдиха първата награда в „Living“ категория.
 

Може да харесате още...