Новият оператор за врати на панти Geze Powerturn – мощност и работа в екип

geze

Универсален дизайн или удобството на безпрепятствен достъп, високо функционално разнообразие, лесен монтаж, творческа свобода и изключителен дизайн: Новият напълно автоматичен оператор за врати на панти GEZE Powerturn предлага истински допълнителни ползи. Той дори отваря лесно и безопасно големи и тежки еднокрили и двукрили врати. Ръчното отваряне, което не изисква никакви усилия също е възможно, чрез уникалната функция „Smart swing“. Като гъвкав компонент, Powerturn може да бъде интегриран в богата гама от различни системи за врати. Powerturn беше представен за първи път на изложението BAU 2015, където получи две награди. Операторът получи призът за иновации “Plus X Award“, както и декларация за продукт, съобразен с околната среда (EPD) – сертификат за устойчивост, глобално-признат еко-етикет.

Разнообразни възможности за монтаж – лесен и интелигентен

Могат да бъдат изпълнени шест различни типа монтаж от една и съща версия на Powerturn: Трансформиран монтаж или монтаж на крилото с рамо или с шина – от страната на пантите или от обратната страна на пантите. Дори акумулаторът е сведен до една версия. Интелигентната система за монтаж GEZE гарантира директен и безопасен монтаж и спестява усилия: Свързването към захранването става лесно, чрез монтажна планка. Операторът трябва единствено да бъде щракнат към монтажната планка, преместен на място и обезопасен. Всички щифтове и връзки са лесно достъпни отпред. Powerturn може да бъде настройван и поддържан без премахване на покривния капак. Благодарение на курса на ръчно обучаване, пускането в експлоатация се извършва възможно най-бързо.

Качество на живот, благодарение на достъпността

Powerturn улеснява деца и хора със затруднено придвижване да преминават през вратите. Той изпълнява всички изисквания за комфорт и безопасност – без значение дали ръцете Ви са заети с багаж или носите дете. Дори големи, тежки и широки врати могат да бъдат отваряни без усилия във всяка ситуация, благодарение на новия оператор за врати на панти GEZE – автоматично и ръчно. Това е възможно, благодарение на функцията „Smart swing“. Системата е чудесен пример за универсален дизайн и изпълнява изискванията, свързани с интеграцията – правото на хората с увреждания да отидат, където пожелаят и да живеят пълноценно, както всички останали.

Ръчно отваряне с функцията „Smart swing“

Лесното отваряне, благодарение на функцията „Smart swing“, която комбинира отделен акумулатор и интелигентна технология за контрол. Това означава, че всеки е в състояние да отвори дори големи, тежки огнеустойчиви врати със затварящи пружини със сила EN 7 без усилие. При всички ситуации е осигурено сигурно и безопасно затваряне. Функцията „Smart swing“ намалява енергийните разходи – и при постоянно отворено положение, и по време на експлоатация.

Гъвкав и перспективен

Като гъвкав и перспективен системен компонент, Powerturn улеснява изпълнението на различни сценарии – или в комбинация с моторни брави, блокове за управление на врати, като GEZE TZ 320 за контрол и наблюдение на процесите на затваряне и отваряне на врати, разположени по евакуационни пътища или като приточни отвори в системни за димоотвеждане, за естествена вентилация или като част от взаимозаключваща се система за сигурност GEZE. Освен това Powerturn може да бъде интегриран в системите за автоматизация на сградата. Неговата надеждност е проверена и сертифицирана на 500 000 цикъла. Като доставчик на завършени решения, GEZE създава индивидуално-съобразени и специални решения.

Пример за творческа свобода и универсален дизайн

Powerturn позволява да бъде изпълнено персонализирано, мултифункционално решение за врати – на вратите на престижни входове, както и на важни интериорни врати. С дискретния си дизайн и общата си височина от едва 7 см, Powerturn се вписва невидимо при всички варианти на монтаж и осигурява голяма творческа свобода. Powerturn задвижва крила с ширина до 1600 мм и тегло до 300 кг. Версията на Powerturn – F/R за евакуационни врати комбинира иновация и дизайн: димният датчик е вграден невидимо в покриващия капак.

geze

Може да харесате още...