Ново антимикробно покритие за стъкло

dete

NSG Group проектираха ново покритие за стъкло, което помага за намаляване на предаването на микроби от човек на човек през повърхности в споделени пространства и обществен транспорт. То е готово за пускане в експлоатация, след като неговите антимикробни свойства бяха проверени чрез независими тестове на трети страни.

Работата по пускането на новия продукт Pilkington sanitize™ беше подкрепена от тестване във водещи университети в Обединеното кралство.

Pilkington sanitize™ е стъкло с прозрачно покритие, което се активира чрез UV лъчение. Когато стъклото е изложено на UV светлина, неговата антимикробна активност се увеличава значително в сравнение с използването на стъкло без покритие, твърдят от компанията. Пиролитичното покритие Pilkington sanitize™ осигурява антимикробни свойства и действа срещу вирусните обвивки по стъклената повърхност.

Покритието за стъклото осигурява допълнителна защита за всички често докосвани повърхности, които са изложени на UV светлина. От компанията твърдят, че то е подходящо за изграждане на фасади в търговския сектор, здравеопазването, образованието, търговията и хотелиерството, като вътрешна повърхност на стъклопакетите. Също така е предназначен за използване във всички видове обществен транспорт, като автобуси, влакове и пътнически лодки.

dete

Pilkington sanitize™ се предлага с множество нюанси и дебелини. Трайното пиролитично покритие удължава живота на стъклото и то може да бъде закалено, ламинирано, огънато или обработено с помощта на стандартни техники. Продуктът е съвместим и с всички почистващи продукти в търговската мрежа и е силно устойчив на корозия, механични и химични повреди.

Нийл Макспоран, глобален мениджър на програмата в NSG Group, казва: „Някои вируси могат да живеят върху стъклени повърхности в продължение на дни, ако не се третират, създавайки риск за хората от заразяване при контакт. Pilkington sanitize™ в крайна сметка намалява шансовете това да се случи, което може да има голямо значение в случаите на повърхности с често докосване, като например вратите в търговските центрове или прозорците в транспортните средства. Удостоверяването на ефективността на продукта от трети страни е ключово и дава основен тласък на нашия екип за научноизследователска и развойна дейност, насочена към новите глобални предизвикателства.“

Може да харесате още...