Ново поколение лепила от Сика

Sikaflex

Следващо поколение лепила за смяна на автомобилни стъкла

Sikaflex е първият избор за уплътняване и залепване при леки и товарни МПС вече повече от 20 години. Sika е най-големият световен производител на полиуретанови уплътнители и лепила, като продуктите Sikaflex® и SikaTack® се превърнаха в нарицателни благодарение на постоянно високото качество и непрекъснатите иновации. Лепилата за автомобилни стъкла SikaTack® са най-продаваната лепилна система за подмяна на стъкла по света. Над 200 милиона предни стъкла са инсталирани в автомобилните заводи или на вторичния пазар с продуктите на Sikа.

Sikaflex-221 е един от най-популярните уплътнители в света и в много страни е станал синоним на Sikaflex. Авторемонтните специалисти не търсят уплътнител, те търсят Sikaflex®.

crash test

Технологичното лидерство Ви гарантира място на върха

път

От самото начало Sika е основен доставчик и партньор в разработките в отрасъла за производство на оригинално автомобилно оборудване. Днешните коли са пълни с технологиита на Sika, започвайки естествено със Sikaflex® и SikaTack® за залепване на предни стъкла, SikaBaffle® и SikaDamp® за шумоизолация, Sika® Reinforcer за усилване на структурните компоненти в комбинация със съществено намаляване на теглото. SikaSeal® се използва за абсорбиране на трептения и вибрации, а SikaPower® се използва при изграждане на купето преди боядисване – от уплътняване до удароустойчиво залепване, където лепилото SikaPower® замества точковото заваряване на структурни части на автомобила.

Всички тези знания са вложени в продуктите, които предлагаме на авторемонтния пазар. Ние осъзнаваме, че работата в сервиза е различна от производствената линия и че ремонтните процеси може да бъдат по-сложни от производството на нова кола, ето защо непрекъснато разработваме продукти, които са най-добри в класа си по използваемост и качество.

Нашата мисия е безопасността на клиентите

Когато се ремонтира един автомобил е важно да се възстанови първоначалното състояние, а това изисква точния продукт и правилен начин на ремонт. В Sika отчитаме и двете от самото начало на разработката на даден продукт. Част, която при удар се откача от корпуса на автомобила, може да причини тежки наранявания. Ето защо ние в Sika лично се уверяваме, че продуктите са подходящи за съответното предназначение и че потребителите им знаят как да ги използват навсякъде по света.

Безопасното време за потегляне на Sika® Ви дава най-добра производителност

път

Безопасното време за потегляне е времето, необходимо на лепилото да развие достатъчна якост, за да отговори на строгите изисквания на стандарта за безопасност на САЩ FMVSS 212/208. Sika базира всички свои публикувани безопасни времена за потегляне на тестове по FMVSS 212/208, като използва автомобили с две предни въздушни възглавници и без колани на манекените.

Безопасност на процеса

Безопасността на процеса е важен въпрос при създаването на безопасна система за смяна на автомобилни стъкла. Използвайки най-високите стандарти за безопасност, ние работим за опростяване на монтажните процедури и намаляване на времето за работа. Безгрундовата система на Sika има по-малко работни фази, което намалява възможността за грешки и осигурява по-големи икономии на време и разходи. Освен това, тя дава и по-добра дългосрочна стабилност в сравнение със системите, използващи черен грунд, увеличавайки експлоатационния срок на монтираното стъкло и водейки до по-голяма удовлетвореност на клиента.

Водещата технология Ви държи винаги на върха

тунел

Sika е дългогодишен доставчик и партньор в развойната дейност на автомобилната индустрия. Познанията, които сме придобили в това партньорство, се използват и в продуктите, които предлагаме за следпродажбено обслужване на автомобилите. От навлизането ни на този пазар в началото на 1980-те, ние постоянно разработваме продукти, които осигуряват все по-голяма удовлетвореност на нашите клиенти. Разбирането на ползите и неговите ефекти върху системата води до концепции като Sika®All-in-One Modulus, което означава, че винаги имате точното лепило и подходящо за всички коли.

Продуктите SikaTack® предлагат съвременна технология и отлични свойства. Правилният избор на полиуретаново лепило за смяна на автомобилното стъкло осигурява най-добрата производителност, качество и безопасност. Към това получавате и нашите задълбочени познания и техническа поддръжка, на която можете винаги да разчитате.

Sika е основен доставчик и партньор в разработките за производство на оригинално автомобилно оборудване

автомобил

Системите лепила Sikaflex® и SikaTack® се използват от автомобилостроителите по света за директно остъкляване. В продължение на повече от 25 години системата на Sika за безгрундово нанасяне е доказала своята надеждност и здравина при залепване на предни стъкла. Уплътнителите и лепилата Sikaflex®, структурните лепила SikaPower®, продуктите SikaBaffle® и SikaDamp® могат да бъдат открити в почти всеки произведен автомобил по света.

Sika е доставчик и партньор на най-големите производители на автомобили

производители на автомобили

Монтажът на автомобилни стъкла

1. Високи показатели на залепване и предварително третиране на повърхностите

За гарантиране на дълготрайност на лепилото всички производители на автомобили извършват предварително третиране на повърхностите с активатор или черен грунд за подобряване на адхезията на полиуретана към стъклото. Ето защо при подмяната на стъкла трябва да се спазва същите процедури на почистване и активиране на стъклото за по-качествена подмяна и намаляване на повторни посещения на сервиза.

2. Механична якост и коравина на автомобила

Някои автомобилни производители използват полиуретаново лепило с висок модул за подобряване коравината на автомобилния корпус, ето защо при ремонта следва отново да се използват продукти с относително висок модул за запазване на цялостните показатели на автомобила.

3. Изпитания за безопасно време за потегляне. „Краш” тестове по FMVSS

„Краш” тестове по FMVSS

Sika има продължителен опит в краш тестовете. Първите краш тестове са проведени през 1987 г. и оттогава от Sika са проведени над 60 краш теста в TÜV (Германия), TRC (САЩ), Mira (Англия) и Mercedes Benz (Германия). Тестът на Sika за безопасно време за потегляне се извършва при най-тежките условия.

Лепила за смяна на автомобилни стъкла

SikaTack®-MOVEIT

SikaTack®-MOVEIT

SikaTack®-MOVEIT предлага най-новата технология за смяна на стъкла. Тази иновативна формула дава 60 минути безопасно време за потегляне, изпитана е по най-строгите стандарти и може да се използва при почти всякакъв климат – от -10°С до +35°С. Sika®All-in-One Modulus е правилният избор за всички марки и модели коли.

– 60 минути безопасно време за потегляне;
– за мобилен монтаж или монтаж в сервиз при температури от -10°С до +35°С;
– концепция Sika®All-in-One Modulus за всички марки и модели коли;
– отлични свойства на нанасяне, бърза и лесна работа;
– студено нанасяне;
– не изисква нанасяне на грунд.

SikaTack®-Drive

SikaTack®-Drive

SikaTack®-Drive е безгрундова система, която предлага още по-добри свойства на нанасяне, само 2 часа безопасно време за потегляне и иновативната технология на Sika®All-in-One Modulus.

– 2 часа безопасно време за потегляне;
– концепция Sika®All-in-One Modulus за всички марки и модели коли;
– отлични свойства на нанасяне, прецизна работа без нужда от допълнително почистване;
– студено нанасяне;
– не изисква нанасяне на грунд.

SikaTack® Go4it!

SikaTack® Go4it!

SikaTack® Go4it! е безгрундова система, която предлага отлични характеристики на нанасяне на материала с помощта на ръчен пистолет за нанасяне.

– 4 часа безопасно време за потегляне;
– не изисква нанасяне на грунд;
– много добри свойства на нанасяне на материала с ръчен пистолет;
– студено нанасяне;
– къса нишка на късане, чиста и прецизна работа.

Sikaflex®-256

Sikaflex®-256

Sikaflex®-256 е Вашият избор, ако цените продукт, който има добри свойства на нанасяне и лесно се използва.

– 6 часа безопасно време за потегляне;
– не изисква нанасяне на грунд;
– добри свойства на нанасяне, стабилност на материала без нужда от допълнително почистване;
– студено нанасяне;
– къса нишка на късане, чиста и прецизна работа.

Спомагателни материали и материали за предварителна подготовка

Sika®Aktivator

Sika®Aktivator

Нужен Ви е само един материал за подготовка на повърхностите. Този уникален продукт за предварителна обработка може да се използва при лепила за стъкло, керамика и метали. Той подготвя стъклото и купето за залепване в една стъпка.

Sika® Primer-206 G&P

Sika® Primer-206 G&P

Sika® Primer-206 G&P се използва за покриване на драскотини и открити участъци на купето в местата за залепване на стъклото. Този продукт предотвратява корозията и осигурява добро залепване към стъкло, пластмаса, алуминий и стомана.

Sika®Remover-208

Sika®Remover-208

Sika®Remover-208 е прозрачна течност за почистване на инструменти, аксесоари и гладки, боядисани или не непорьозни основи, замърсени с незасъхнал полиуретанов материал. Sika®Remover-208 не поврежда автомобилни бои. Той не е продукт за предварителна обработка.

Sika®CleanGlass

Sika®CleanGlass

Sika®CleanGlass е разтвор на алкохолна основа за почистване на стъкло и непорьозни повърхности. Sika®CleanGlass може да се използва за почистване на петна от пръсти, остатъци и общо замърсяване на автомобилни стъкла и непорьозни повърхности. Продуктът не оставя остатъци върху повърхността, осигурявайки лесна употреба. Автомобилното стъкло няма нужда да се полира след това.

Sika® Handclean

Sika® Handclean

Със Sika® Handclean лесно се почиства пресен, незасъхнал полиуретан и грунд от ръце и повърхности.

Sika®NozzleCut

Sika®NozzleCut

Клещите Sika®NozzleCut са специално предназначени за отрязване на накрайниците за нанасяне на лепилата във V-образна форма.

Sika® ApplicationGun

Sika® ApplicationGun

Пистолетът е предназначен за професионални монтажници, работещи с лепилата на Sika. Пистолетът има селективна спусъчна система, която улеснява полагането на лепилото по правилен, автономен, прецизен и икономичен начин.

Sika® – пълна гама материали за автомобилната индустрия.

Забележка: Информацията в настоящото и всички други съвети се предоставят добронамерено и се базират на текущите познания и опит на Sika с продуктите при условия на правилно съхранение, боравене и използване в нормални условия в съответствие с препоръките на Sika. Информацията се отнася само за приложенията и продуктите, упоменати в настоящото. При промени в параметрите на използване като напр. промени в основата и др., или за друг вид приложение, консултирайте с Техническата служба на Sika преди да използвате продуктите на Sika. Информацията, съдържаща се в настоящото, не освобождава потребителя на продуктите от задължението да ги изпита за пригодност. Всички поръчки се приемат съгласно нашите текущи условия на продажба и доставка. Потребителите са длъжни винаги да правят справка с последното издание на Лист с технически данни за съответния продукт, копия от които се предоставят по заявка.

Може да харесате още...