Ново решение за двойно закалено стъкло

Pilkington-Activ-Suncool-Pro-T

Pilkington United Kingdom Limited, част от групата на NSG, пусна ново двойно закалено стъкло със самопочистващи се, слънцезащитни и топлоизолационни свойства, за да отговори на голямото търсене на многофункционални решения за остъкляване.

Pilkington Activ Suncool™ Pro T, иновативно продължение на гамата продукти от серията Pilkington Activ Suncool™, представлява ново решение, което може да осигури допълнителна безопасност и механична здравина на стъклото.

Новият продукт помага стъклото да остане чисто, като същевременно допуска по-малко слънчева енергия в сградите и осигурява по-комфортна среда през цялата година. Това е високоефективно решение, особено подходящо за атриуми, фасади и стъклени покриви в търговски сгради – зони, които често са трудно достъпни за почистване и в които може да се стигне до прекомерно повишаване на температурите. Емисионната стойност на новия продукт е едва Ug 1,0 W/m2K.

Ще се предлагат две нива на пропускане на потока от слънчева светлина и топлина: 61/34 и 45/27. Първото например, осигурява пропускане на 61% от слънчевата светлина и само 34% от слънчевата топлина, което ще намали необходимостта от използването на климатици и, съответно, ще редуцира експлоатационните разходи. Стъклото ще се произвежда с дебелина 6 и 8 мм, в джъмбо размери от 5100 мм и 6000 мм, за да отговори на нуждите на клиентите във Великобритания и нарастващия експортен пазар.

Самопочистващият компонент Pilkington Activ™ представлява микроскопично покритие с двойно действие, който през 2017 г. е признат за първия подобен продукт, отговарящ на новия европейски стандарт за самопочистващо се стъкло.

Тъй като Pilkington Activ Suncool™ T изпълнява три важни функции само в едно от стъклата на стъклопакета, производителите могат да използват второто стъкло за допълнителни функционалности, като например контрол на звукопропускливостта. Това ще им позволи да създават индивидуални, високопроизводителни и многофункционални решения за различните проекти.

Продуктът ще се произвежда в британската база на компанията в Сейнт Хелънс, Мърсисайд, за клиенти от Великобритания и други страни.

Вижте също...