Ново стъкло за четири сезона

ClimaPlus

С Climaplus/Climatop Planistar Sun Plus партньорите на ClimaPlusSecurit представят ново стъкло за прозорци в своята гама, което е предназначено за всички сезони. Комбинацията от слънцезащитно и топлоизолационно стъкло е подходяща за двоен и троен стъклопакет и осигурява приятна и ясна гледка благодарение на високата си светлопропускливост. В същото време то предлага и защита от топлина.

За да се запази комфортът в жилищните помещения и да се избегне допълнителното потребление на енергия за охлаждането им, в бъдеще използването на квалифицирани стъкла със слънчев контрол ще бъде неизбежно както при планирането на нови сгради, така и при обновяването на стари.

Приятен комфорт в помещенията през зимата и лятото – с допълнителен бонус от висока енергийна ефективност: това са предимствата на решението за изолационно стъкло Climaplus/Climatop Planistar Sun Plus, разработено специално за пазара на прозорци.

Горещите дни с температури над 30 градуса се увеличават значително.

Броят на часовете слънчево греене в нашите географски ширини се е увеличил с около 40% през последните 70 години. Броят на т.нар. горещи дни с температури над 30°C някога е бил два или три на година, а днес в южната част на Германия те понякога са повече от 20.

Ето защо за устойчивото и ориентирано към бъдещето строителство става все по-важно да се обърне внимание на защитата от топлина през лятото, особено при планирането на жилищни сгради.

Стойностите на Ug от 1,0 W/m²K за двойния стъклопакет Climaplus и 0,6 W/m²K за тройния стъклопакет Climatop правят новото изолационно стъкло Climaplus/Climatop Planistar Sun Plus предимство за всички сезони. Светлинната пропускливост е 70%.

Снимка: Adobe Stock– Halfpoint

Може да харесате още...