Новото поколение дигитални цилиндри поставя високи стандарти

SimonsVoss

Новото поколение дигитални цилиндри Digital Cylinder AX от SimonsVoss поставя високи стандарти в цифровите системи за контрол на достъпа, по отношение на обхвата на услугите, функционалността, енергийната ефективност и сигурността.

„Технологичната основа на Digital Cylinder AX е новата системна платформа AX“, обяснява Оливър Брандмайер, ръководител отдел „Управление на продукти“. „Допълнителни елементи са по-нататъшното развитие на експлоатационната безопасност и стабилност, модулният дизайн, както и бързото и ефективно пускане в експлоатация.“

Системната платформа AX е гаранция за бъдещата комуникация на новия цилиндър. Тук се включват познатите методи на четене (активни, пасивни, хибридни) във всичките им варианти и опции, стандартният Bluetooth Low Energy (BLE) интерфейс, първоначалното програмиране и възможността за мобилно препрограмиране чрез приложение за смартфон през BLE.

„По-конкретно, това означава програмиране само за няколко секунди“, казва отговорният продуктов мениджър Тобиас Лерцер. „Новото приложение за услуга „Smart-Sync“може да се използва и за четене на списъци за достъп или за извършване на аварийни отваряния директно чрез BLE.“

Системната платформа AX означава и най-високо ниво на сигурност. Secure Element съхранява шифрованите системни данни, той е неразделна част от идентифицирането и не може да се манипулира отвън – технология, която Apple използва в новите iPhone. Принципът на AX с четец във външната зона реализира подаването на оптичен и звуков сигнал при Digital Cylinder AX и позволява смяна на батерията по всяко време.

“Системата лесно постига най-високия клас на издръжливост 6 съгласно DIN EN 15684“, обяснява Лерцер. „Това съответства на 100 000 изпитвателни цикъла. В доброволно допълнително изпитване имахме 1 500 000 механични операции (съответстващи на 750 000 изпитвателни цикъла), извършени от акредитиран институт.” Стандартната версия на цилиндъра също постига най-високия клас 2 съгласно DIN EN 15684 за защита от пробиване, което е забележително постижение на пазара.

Може да харесате още...