Обезопасяващи брави за болници и училища

TiltFirst

Прозорците на училищата или прозорците в болниците трябва да бъдат удобни и безопасни. Разнообразието от устройства за детска защита на прозорците дава богат избор устройства с различна степен на безопасност, надеждност, комфорт и в рамките на различен бюджет. Обезопасяващите брави от серията TiltFirst на немската компания Roto осигуряват модел на устройства за безопасност на децата, който съчетава максимална сигурност и максимални възможности без използване на ключ. Децата и всички служители могат безопасно и свободно да проветряват помещенията и при необходимост да затворят крилото на прозореца.

TiltFirst

Дръжката е заключена в затворено положение и за да отворите изцяло крилото, трябва да я отключите с ключа. При завъртане на бравата на 90° прозорецът свободно се открехва за проветряване. Механизмът е инсталиран в завода и не изисква допълнителни монтажни работи при инсталиране на прозорците. Прозорецът може да се постави в режим на вентилация без да се използва ключ – той е необходим само, за да се отвори напълно крилото. Ключовете за всички брави са едни и същи, така че не е нужно да търсите подходящия за всеки прозорец.

TiltFirst

Системата предлага 3 пъти по-голяма сигурност от конвенционалните детски обезопасяващи устройства – дори ако детето е намерило ключа, то няма да разбере как да отвори прозореца, тъй като за да отворите прозореца, трябва да направите серия от манипулации с двете ръце едновременно: да завъртите ключа на 45° с една ръка и да завъртите бравата до 90° с другата ръка. Така рискът от случайно отваряне на прозорец с ключ е елиминиран.

За повече информация: Roto

Може да харесате още...