Огромни екрани стават възможни с технологията Digital Glass

Екрани с размер 8 на 3 метра и с отлично качество на възпроизвежданата картина стават възможни благодарение на технологията Digital Glass, разработена от британската компания Pro Display.

Уникалната технология за оптични екрани е приложима за задно прожектиране от изключително късо разстояние. Digital Glass е много специален екран, който показва невероятно висококачествени изображения. Произведен е с помощта на специален процес, който покрива стъкло или оптичен лят акрил с разработения от фирмата оптичен слой за прожектиране.

Покритието Digital Glass е особено икономически ефективно при екрани с голям формат, разположени на места, където пространството е ограничено. В този случай, той служи като алтернатива на висококачествените LCD видео стени, използван заедно с проектор Epson EB-L1405U, който комбинира лазерен източник на светлина и 3LCD технология за постигането на изображения с безкомпромисно качество.

Екраните Digital Glass нямат рамки и могат да осигурят отлично качество на картината при размери от впечатляващите 8 на 3 метра при акрилна основа и 6 на 3 метра върху стъкло. Добър пример за това е Dubai Mall, където е монтиран екран Digital Glass, който е най-големият в момента в Близкия изток.

Може да харесате още...