Особенности на техническите врати

Защитата на различни помещения от взлом и вандали вероятно винаги ще бъде актуална. За тези цели техническите врати, изработени от метал, намират широко приложение. Използват се както в промишлени и икономически съоръжения, така и в жилищни помещения и офиси. Такива врати намират широка употреба поради разнообразния асортимент, предлаган от съвременните производители. Днес можете да намерите модел, удовлетворяващ почти всички потребности.

Характеристики на технически врати

Голямото търсене на такива продукти е оправдано. В крайна сметка тези метални врати имат редица предимства, които благоприятно ги отличават на фона на аналозите им от други материали:

Детайли

Повишена якост и устойчивост на различни натоварвания. Тези врати не могат да се отварят бързо или безшумно, нито да се разбият с рамо. Освен това тези конструкции не подлежат на различни изкривявания по време на работа.

Устойчиви на пожар, химична среда, корозионни промени и климатични въздействия. Благодарение на специалното покритие, техническите врати на практика не губят търговския си вид дори след десетки години.

Практичност. Металът, покрит с надежден слой боя, не е склонен към замърсявания. Ето защо тези врати са с лесна поддръжка.

Техният дизайн е семпъл и лаконичен. Поради това те често се боядисат с конвенционални или прахови бои. Последният вид покритие е особено устойчив и издръжлив.

Класификация на технически врати

Благодарение на широка гама от приложения, производителите са разработили няколко основни типа такива продукти. Класификацията включва следните групи:

Стандартни. Такива технически врати често се инсталират в производствени помещения, офиси и други нежилищни помещения. Структурата на такива врати е много разнообразна. Те могат да имат различни елементи – от допълнително крило до стъкло или прорязан прозорец.

Касови. В офисите, банките, обменните бюра и други места на издаване и получаване на финансови средства се инсталират врати със специален прозорец и поднос за прехвърляне.

 Ролетни. Обикновено се състоят от подвижно платно и фиксирана кутия. Често се монтират в широки отвори.

 Огнеупорни. Такива врати имат специални брави и пломби. Те предотвратяват разпространението на пламъка. Използват в търговски сгради и складови помещения с голям брой електротехнически уреди и инсталации.

С контрол на достъп. Най-често тези врати са двукрили. На тях са инсталирани кодови брави, видеокамери и домофони. Основната структурна разлика е повишената устойчивост на климатични и механични влияния.

Сега лесно можете да намерите точната врата вразнообразния модерен асортимент.

Може да харесате още...