Остъклен заслон в Алпите

Този любопитен проект е иницииран от OFIS Architects в Любляна, Словения, за да подпомогне изследването на влиянието на екстремните метеорологични условия върху различни видове материали и строителни техники. Модерният заслон е проектиран още през есента на 2015 г. в студиото „Обитаване в екстремни среди“ на Harvard Graduate School of Design.

Избран измежду редица проекти, разработени от студенти по архитектура, предложението на Кейти Макдоналд, Ерин Пелегрино и Фредерик Ким е доразвито. Вече напълно завършен, заслонът е разположен високо в планината Скута в словенските Алпи, където климатичните условия са крайни и екстремно сурови.

Едно от изискванията за проекта е, заслонът да осигурява безопасна и комфортна среда за до осем души. За остъклението му е избрана фирмата Guardian Glass като надежден партньор, тъй като компанията е сред най-опитните и технически квалифицирани доставчици на стъкло в света. Ключовите предимства на стъклото са неговият неутрален външен вид, така че заслонът се слива възможно най-много с природата около него. Така той предоставя на туристите най-добрата възможна гледка, на която те могат да се наслаждават както през деня, така и през нощта.

Може да харесате още...