Откриха многофункционалната зала “Арена Шумен”

Многофункционалната зала “Арена Шумен”, построена от фирмата „Джи пи груп“, е напълно завършена и готова за експлоатация. Сградата е на 4 етажа и е разположена на 5600 кв. метра застроена площ. Конструкцията е от стоманобетон, със стоманен покрив и алуминиева фасада. За да се улесни достъпът до залата, е разширено уличното платно и са изградени две нови кръгови кръстовища. Подменено е уличното осветление с енергоспестяващо.

Броят на местата на трибуните е 1500, в това число и за хора с увреждания, а максималният капацитет на залата е 2500 места. Има и възможност за прибавяне на допълнителни подвижни трибуни. При провеждането на концерти и културни събития ще бъде поставяна специална ПВЦ-настилка, която да предпазва пода. Изградени са комуникации за външни телевизионни станции за директно предаване на състезания, концерти и други събития.

Модерното съоръжение отговаря на всички изисквания на спортните федерации за провеждане на локални, национални и международни състезания по баскетбол, волейбол, хандбал, тежка атлетика, тенис, бокс, художествена гимнастика и др., както и за организирането на културни събития, концерти, конференции, изложения и изложби.

Може да харесате още...