Открийте предимствата на химическото закаляване на стъкло

RCN Solutions

Химическото закаляване на стъклото все още остава нишова технология и също така звучи като сложен процес, върху чиито ползи е трудно да се съсредоточим. Възможностите на химически закаленото стъкло обаче са много повече от очакваното.

В този контекст тестването е важен инструмент за получаване на повече информация, запознаване с процеса, откриване на характеристиките и проверка на резултатите.

Ето защо RCN разбра нуждата на клиентите да използват химическото закаляване в малък мащаб, преди да решат да започнат производство и да закупят по-големи производствени линии.

RCN Solutions

Поради тази причина RCN предлага CT80S – малка пещ, подходяща за стъкло с размер 120 на 120 мм. Компанията забелязва, че разработената за лабораторни тестове CT80S е подходяща за химическо закаляване в малък мащаб и разбира всички предимства.

По този начин клиентите могат да извършат закаляването и да експериментират с пробиване и рязане след това, да направят студено огъване на стъклото и да обмислят използването на химически закалено тънко стъкло за по-лесното изпълнение на някои важни задачи, като например подови настилки за лодки или покриви.

Снимки: RCN Solutions

Може да харесате още...