Откриват обновена детска градина

В деня на народните будители ще бъде официално открита напълно обновената сграда на детската градина в село Черногорово, община Димитровград. Тържеството ще съвпадне и с отбелязването на 110-годишнината от създаването на читалище “Поука 1908” в селото.

Детската градина е открита през 1986 година и досега не е била ремонтирана. Стойността на ремонтните дейности е 155 000 лева, като 150 000 лева са по проект “Красива България” и 5000 лева – от ПУДООС (“Предприятие за управление на дейностите по опазване на околната среда”) за съоръженията на двора.

Децата в забавачката получават нови спортни съоръжения, а пространството на двора е облагородено с нови пейки и кошчета, озеленяване, тротоари и плочки.

Извършени са дейности за енергийна ефективност в сградата на детската градина. Напълно сменена е дограмата, цялата сграда е санирана, извършен е ремонт на санитарните възли, подменени са ВиК и ел. инсталацията, изцяло подменена е и покривната конструкция. Малчуганите ще се радват и на нов интериор. В детското заведения се възпитават 40 деца, разделени в две групи.

Може да харесате още...