Откриват се изложенията “Светът на мебелите” и “Техномебел”

Днес в Интер Експо Център в София се откриват най-големите български изложения за мебели – “Светът на мебелите” и “Техномебел”. Изложенията се организират от Интер Експо Център и Браншовата камара на дървообработващата и мебелна промишленост (БКДМП и ще продължи от 24 до 27 април. “Светът на мебелите” е единственото специализирано изложение у нас, събиращо на едно място идеи и модерни решения за дома, офиса и семейния хотел. Събитията са и форум за срещи и генериране на нови идеи в областта на интериорния дизайн, вътрешната архитектура и обзавеждането. 90 процента от фирмите, предлагащи своите мебелни изделия, аксесоари и интериорен текстил, са български.

Специализираното изложение “Техномебел” представя продукти от дървообработващата и мебелна промишленост, както и многофункционални уреди за вграждане от ново поколение. Там посетителите ще могат да видят всичко за мебелната индустрия, събрано на едно място – от машините и оборудването за производство на мебели, през материалите и аксесоарите, до готовия продукт. В съпътстващата програма са предвидени дискусии, конкурси и различни награди. Българската група за дизайн ЧЕРГА ще представи най-новите си проекти, ще бъдат наградени победителите в конкурса Къща на годината, а по традиция ще се проведе и съревнованието за Българска мебел на годината.

Участие в “Светът на мебелите” и “Техномебел” вземат над 180 компании от Германия, Гърция, Италия, Македония, Полша, Румъния, Португалия, Сърбия, Турция и Украйна. Събитията се разполагат на 14 500 кв. м изложбена площ и се очаква да посрещнат над 11 000 посетители.

Може да харесате още...