Отопляването на прозорците с нагреватели ги предпазва

Fensterheizung 1

Когато стане по-хладно, от вътрешната страна на прозорците често започва да се събира влага. Това се дължи на голямата температурна разлика между мразовитите условия навън и приятната топлина вътре. Но кондензът в никакъв случай не е само визуален проблем.

Влагата, която се натрупва, може да повреди рамката на прозореца или да предизвика появата на мухъл с течение на времето. Дървените дограми, разбира се, са особено чувствителни, но и при пластмасовите кондензът трябва да се избява. Отопляването на прозорците представлява лесно и ефективно решение в тези случаи.

Затоплянето на стъклата осигурява чиста повърхност и гледка по всяко време, дори и в мразовити зимни дни. За целта тънък нагревателен елемент се залепя по ръба на прозореца. Например отоплението за прозорци от T-Stripe е практически невидимо и съответно не влошава визията на дограмата. Основното предимство за обитателите е, че кондензът не може да се образува в резултат на нагряването на вътрешната част на прозореца – това лишава от хранителна среда плесените и мухъла. Подобрява се общият климат в помещенията и значително се удължава експлоатационният живот на дограмата. Чрез затоплянето на рамката на прозореца се излъчва и допълнителна топлина вътре в помещението, което представлява още едно предимство на тези решения.

Допълнителното оборудване на прозорците с нагревателно отопление е лесно и бързо. Нагревателят използва обикновен ток от електрически контакт. Системата може да бъде монтирана и самостоятелно от всеки домашен майстор или от специалист електротехник. Обслужването ѝ е удобно и енергоспестяващо. Управлението става чрез термостат, така че е възможно адаптиране към моментната температура на стъклата и автоматично включване и изключване.

Може да харесате още...