Пълен персонализиран пакет за вентилируеми окачени фасади

SFS

Със своята подконструкция Nvelope SFS предлага пълен пакет за закрепване на вентилирани окачени фасади. С това швейцарската компания с клон в Оберурсел (Хесен) иска да се позиционира като доставчик на „услуги на едно гише“ за ръководителите на проекти.

Защита от дъжд и влага, топлоизолация, намаляване на шума и противопожарна защита: вентилируемите фасадни системи тип „завеса“ предлагат многобройни предимства, особено по отношение на физиката на сградата. Многослойните конструкции обаче, са изложени постоянно на различни влияния на околната среда. В този контекст е важно още на етапа на планиране да се разгледат изискванията, които по-късно ще бъдат поставени към фасадната система. Отделните компоненти трябва също да са съвместими. На този фон компанията SFS – известна преди това предимно с широката си гама от крепежни елементи – разшири обхвата на предлаганите услуги, за да улесни изграждането на вентилируеми фасади: адаптивната подконструкционна система Nvelope отговаря на високите изисквания за строителна физика и осигурява надеждна опора за облицовъчни панели от всички разпространени материали. Според SFS цялостното обслужване на проекта от страна на производителя предлага на архитектите и изпълнителите висока степен на гъвкавост, свобода на проектиране и надеждност на изпълнение.

SFS

Координиране на конкретния проект

Системата Nvelope на SFS се основава на различни стенни конзоли и богат избор от Т и L профили, както и специални профили. Всички компоненти на системата могат да бъдат адаптирани към различните видове фасади и дебелини на изолацията и се предлагат както в различни стандартни изпълнения, така и по индивидуални заявки. Устойчивите на корозия и издръжливи стенни скоби Nvelope се предлагат в изпълнение от алуминий и неръждаема стомана, в зависимост от конструктивните изисквания. Здраво закрепени и с ниско собствено тегло, те носят големи товари. По данни на производителя те поемат безпроблемно строителните натоварвания, както и силите на засмукване и натиск на вятъра. Благодарение на фиксирани и плъзгащи се точки металната конструкция работи без ограничения. Панелите могат да се монтират на конструкцията скрито или видимо. Изборът от фасадни нитове и винтове с лакирана глава, специално произведени от SFS, допълва гамата за външно закрепване.

Облицовките за окачени фасади също впечатляват с еднаквия си елегантен външен вид. Със системата NV3 SFS предлага – в комбинация с крепежния елемент TUF – сигурно и лесно решение за скрито механично закрепване на фасадни елементи. С помощта на специалния крепежен елемент скобите първо се закрепват към гърба на панела. След това фасадният елемент се захваща за хоризонтално монтиран опорен профил, регулира се и се фиксира. Монтажът се извършва без специални инструменти само от един човек. По този начин системата дава възможност за бързо и безопасно изпълнение на вентилируеми окачени фасади в съответствие с най-високите технически стандарти.

Снимки: SFS

Може да харесате още...