Пълна трансформация на къща в Сан Франциско

Трансформирането на обикновена американска къща в персонализирано, перфектно пригодено към нуждите и личността на собственика място, не е лесно, но дизайнерът Джейми Буш, базиран в Лос Анджелис, го постига с усет към „духа на мястото“ в този жилищен проект в Сан Франциско.

Поръчката идва от млад предприемач в ай-ти сферата с интерес към изкуството и дизайна, който иска да ги включи в дома си, без пространството да се окаже прекалено „изпипано“ и перфектно. Той иска да живее сред любимите си неща, но и домът му да има връзка с града и природата.

Вдъхновението на дизайнера Джейми Буш идва от заварената архитектура на къщата. Съществуващото триетажно стълбище се превръща в централен елемент на къщата от черна стомана и тъмен дъб. Тъмните стени насочват погледа към покрива, където е проектирана нова градина и специална изцяло остъклена стая за да може семейството и гостите им да наблюдават изключителните гледки към хълмовете на Сан Франциско.

Зелените и отворени пространства са най-големите предизвикателства на проекта, тъй като те не съществуват в оригиналната сграда. Специалисти – инженери са викани за консултации, за да се направят необходимите корекции. Баните и кухнята са напълно променени, а третата спалня е превърната в офис и библиотека.

Може да харесате още...