Панорамните прозорци на Pantone Hotel Brussels

Pantone Hotel в Брюксел се намира в самия център на града и е забележителен с идеята на авторите си да съчетаят минимализма на архитектурното решение на сградата с ярък дизайн и много комфорт в интериора.

Експертите включват бутиковия хотел Pantone сред десетте най-цветни световни забележителности. До скоро сивата седеметажна сграда в центъра на белгийската столица не предизвикваше други чувства, освен скука.

Но всичко се промени, когато законодателят на цветовете, компанията Pantone реши да използва тази сграда като хотел. Вдъхновени от цветовете на палитрата на Pantone, дизайнерът Мишел Пенеман и архитект Оливие Ханаерт превърнаха скучната сграда в привлекателен и разпознаваем обект.

Всеки етаж е боядисан в един от основните цветове на Pantone – синьо, червено, лилаво, оранжево, кафяво, жълто, зелено. Всички интериорни елементи, от ключовете за стаята до аксесоарите в банята, са решени в един цвят.
Гостите на хотела могат да избират етаж според своите цветови предпочитания и настроението си. За тези, които се колебаят, в хотела има специални консултанти, които им помагат да определят предпочитанието си за цвят.

В допълнение към изискания интериор на стаите, оборудвани с най-новите технологии, хотелът предлага невероятен изглед към центъра на Брюксел. Панорамните прозорци от пода до тавана правят просторните помещения още по-просторни и светли. Огромните прозорци с подобрени звукоизолационни свойства осигуряват на гостите спокойствие и комфорт.

Pantone Hotel Brussels е пример за успешна интеграция на съвременната архитектура в историческите квартали на старите градове. Големите прозорци са отличен фон за вътрешната декорация и в същото време разширяват оптически стаите, като се преливат в околния пейзаж.

Панорамните остъклявания стават все по-популярни и търсени, отговарящи на съвременната архитектурна тенденция – максимална прозрачност и откритост. Непрекъснатото развитие на стъкларската промишленост позволява решаването на различни архитектурни задачи чрез използване на все по-големи, но същевременно енергийно ефективни и безопасни стъкла.

Може да харесате още...